Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Boska12
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Ania (przepraszam ale bywam rzadko)

widziany: 26.06.2016 20:27

  • pliki muzyczne
    54
  • pliki wideo
    204
  • obrazy
    16351
  • dokumenty
    131

16950 plików
82,03 GB

Ukryj opis
obrazekobrazek
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 65 KB
  • 19 gru 12 20:23
cupcakes_orzechowe_4.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 9 KB
  • 19 gru 12 20:18

z chomika mojaskrytka57

  • 48 KB
  • 19 lis 12 14:32
WSCHÓD KSIĘŻYCA

Ciasto:
kostka margaryny
5jajek
1,5 szklanki cukru
4 łyżki oleju
2szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
2szkl mleka
2 budynie śmietankowe
25 dag dobrej margaryny np.Kasi

Margarynę utrzeć z cukrem ,dodawać kolejno żółtka,olej,mąkę z proszkiem a na końcu pianę z białek.Ciasto podzielić na
3 części: -do 1 dodać 2 łyżki kakao,olejek rumowy -do 2 3/4 szklanki maku,olejek migdałowy -do 3 dodać 3 łyżki wiórków
kokosowych i olejek śmietankowy. Wyłożyć warstwami1,2,3 na wysmarowaną brytfankę.Piec na złoty kolor ,aż ciasto
zacznie odchodzić od blachy.Gdy ostygnie przekroić na pół,nasączyć wodą z cytryną(3/4 szklanki wody i sok z połowy
cytryny).
Ugotować budyń.Utrzeć margarynę na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu.Połową kremu przełożyć nasączone
ciasto ,resztę kremu rozsmarować na cieście ,polać polewą i posypać wiórkami.
Olejku dolewamy ile kto chce nie musi być po całym,pieczemy w normalnej blaszce

z chomika white.and.black.flower

  • 54 KB
  • 19 lis 12 14:31
ZNAKOMITE

Ciasto ciemne:
5 jaj-białka ubić dodać po 1 żółtku i reszte składników
2 łyżki kakao
3/4 szkl. cukru
3 czubate łyżki mąki
1 łyżeczka pr. do piecz.

Ciasto orzechowe:-Upiec 2 placki (składniki podane na 1placek)
25 dag orzechów włoskich(mielonych)
1 łyżka miodu
5 białek
1 szkl. cukru

blaszka 25 cm x 40 cm

Krem:
1 szkl. mleka
cukier waniliowy
5 żółtek
20 dag cukru
30 dag masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Do nasączenia:
1/2 szkl. mocnej kawy
3 łyżeczki cukru
1 kieliszek wódki (mały)

Ciasto ciemne:
Zrobić jak biszkopt i upiec. Piec na 150 st. termoobiegu ok. 40 min.

Ciasto orzechowe:
Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać. Piec ok 40 min.

Krem:
Z mleka, cukru, cukru waniliowego, żółtek i mąki ziemniaczanej ugotować budyń - wystudzić. Wkręcić do masła.
Krem zrobic z 5 żółtek,jeżeli chcesz z 10 to trzeba reszte zwiększyć



WYKONANIE

Placek orzechowy-nasączyć. Położyc część kremu.
Placek ciemny nasączyć - krem .
Placek orzechowy nasączyć - krem obsypać orzechami.

z chomika white.and.black.flower

  • 63 KB
  • 7 lis 12 15:47
BABECZKI z BUDYNIEM

Składniki (na 26 babeczek):

ciasto:
30 dkg mąki pszennej
20 dkg margaryny
10 dkg cukru pudru
3 surowe żółtka

krem:
0,5 l mleka
2 dkg mąki ziemniaczanej
2 jajka
2 żółtka
15 dkg cukru pudru
cukier waniliowy
ewentualnie kilka kropel aromatu waniliowego

Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka i cukier i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i schować do lodówki. Przygotować krem. Żółtka i jajka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i wanilią, wlać je do gotującego się mleka i pogotować 2 min cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Następnie przygotować foremki: umyć, osuszyć i wysmarować margaryną. Ciasto rozwałkować, podsypując mąka, na grubość ok 0,5 cm. Wycinać większe kółka o średnicy troszkę większej niż średnica foremek oraz mniejsze kółka o średnicy foremek. Wylepić foremki większym kółkiem, nadmiar ściąć tępą stroną noża, włożyć 2 łyżeczki kremu i przykryć mniejszym kółkiem, dociskając brzegi. Piec w 160 stopniach ok 20 min. W trakcie pieczenia babeczki mogą się otworzyć, ale po ostygnięciu ciasto troszkę opadnie. Przed podaniem odwrócić i posypać cukrem pudrem.

zachomikowany

  • 192 KB
  • 6 lut 12 14:32
Chatka_Baby_Jagi_.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 266 KB
  • 6 lut 12 14:29
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 62 KB
  • 6 lut 12 14:28
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 269 KB
  • 6 lut 12 14:26
?k=NDMxODMyNjIsNjExNzIz&f=Sernik_z_rosa111.JPG

z chomika wielosmakowa

  • 60 KB
  • 6 lut 12 14:25
sernik_wiedenski_1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 34 KB
  • 23 sty 12 17:37
ZEBRA

2,5 szkl. mąki
2 szkl. cukru
1 szkl. gazowanego napoju pomarańczowego
0,5 szkl. oleju
5 jaj
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 pomarańczowy olejek zapachowy (aromat do ciast)
Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka jaszcze chwile ubijać. Następnie wlać olej, napój pomarańczowy, olejek, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać ręcznie lub na naj mniejszych obrotach mikserem. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej taryą bułką wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

z chomika Brunetka6853

  • 15 KB
  • 23 sty 12 17:33
Tort orzechowy

Przygotowanie: ok 1,5 godz.

Składniki na 10 porcji
• 10 jajek
• 200 g cukru pudru
• 250 g mąki
• 150 g zmielonych orzechów włoskich
• łyżka proszku do pieczenia
• opakowanie cukru waniliowego
• 2 łyżki oliwy
• szklanka zmielonych biszkoptów

Masa:
• 400 g orzechów włoskich
• 400 ml mleka
• 300 g cukru
• 400 g masła
• kieliszek spirytusu

Etapy przygotowania

1. Oddziel białka od żółtek.
Z białek ubij sztywną pianę.

2. Dodaj cukier, cukier waniliowy i ubijaj, aż składniki połączą się.

3. Delikatnie wmieszaj żółtka.

4. Zmielone orzechy wymieszaj z mąką, zmielonymi biszkoptami i proszkiem do pieczenia.
Stopniowo dodaj do piany.

5. Wlej oliwę.
Przelej do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem i posypanej mąką, wygładź wierzch.

6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40 minut.
Wyjmij i pozostaw w formie aż do całkowitego ostygnięcia.

7. Przygotuj masę.
W gotującym się mleku rozpuść cukier.
Gotuj na małym ogniu 5-10 min, aż zgęstnieje i zmniejszy objętość.

8. Stopniowo dodawaj do ciasta zmielone orzechy.
Mieszaj na małym ogniu jeszcze około 5 min. Odstaw do ostygnięcia.

9. Ucieraj masło, aż się spieni, a następnie dodaj go do masy orzechowej. Wlej kieliszek spirytusu.

10. Ciasto przekrój w poprzek na trzy jednakowe warstwy, przełóż je kremem.

11. Rozsmaruj krem także po bokach i na wierzchu tortu.
Udekoruj połówkami orzechów i bakaliami.


**********************************************************************

z chomika grawaw57

  • 15 KB
  • 23 sty 12 17:32
Śmietanowiec

Składniki
• 1/2 l śmietany kremówki

• 1/4 szklanki mleka
• łyżka cukru pudru
• 2 torebki cukru waniliowego
• 2 torebki curu waniliowego
• 2 czubate łyżki żelatyny
• 3 galaretki (każda w innym kolorze)
• puszka ananasów
• bakalie według uznania - posiekane orzechy, rodzynki itp.

Etapy przygotowania

1. Żelatynę namoczyć w mleku, 2 galaretki (każdą oddzielnie) rozpuścić w małej ilości wody, po stężeniu pokroić w kostkę.

2. Ananasy odsączyć i także pokroić w niewielką kostkę.
W syropie z ananasów umoczyć biszkopty i wyłożyć nimi dno dużej tortownicy.

3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone galaretki oraz ananasy i porządnie wymieszać.

4. Namoczoną w mleku żelatynę podgrzać i rozpuścić.
Dodać do śmietany, wymieszać, przełożyć do tortownicy, udekorować wierzch krążkami ananasa, zalać trzecią galaretką i wystudzić.

**********************************************************************

z chomika grawaw57

  • 136 KB
  • 30 gru 11 20:03
SKŁADNIKI:

Ciasto:
30 dkg mąki
kostka margaryny
0,5 szklanki cukru pudru
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

ponadto:
powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki
20 dkg orzechów włoskich (posiekać)
1 szklanka cukru pudru

Masa:
4 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
kostka masła
sok z połowy cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Podane składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Blachę o wymiarach 35x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki. Na wierzch rozsmarować powidła.
Ubić pianę z 2 białek i 0,5 szklanki cukru pudru. Wyłożyć na powidła i posypać połową posiekanych orzechów włoskich. Piec w temp. 180°C przez ok 15-20 min.
To samo zrobić z drugą częścią ciasta - rozwałkować na blachę, posmarować powidłami, na powidła wyłożyć pianę i posypać orzechami:) Piec jak poprzedni placek.

Przygotować krem:
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę żółtkową i dalej postępować jak przy gotowaniu budyniu. Ostudzić (można przykryć folią spożywczą żeby nie utworzył się kożuch).
Masło utrzeć i stopniowo dodawać (po 1 łyżce) ostudzony budyń. Pod koniec dodać ekstrakt waniliowy i sok z cytryny - ostrożnie żeby nam się krem nie zważył!

Jeden placek zostawić w blaszce, wyłożyć na niego masę budyniową i przykryć drugim plackiem. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Smacznego :)

z chomika Milenianka17

  • 25 KB
  • 25 lis 11 11:10

z chomika myszka20m

  • 24 KB
  • 25 lis 11 11:10

z chomika myszka20m

  • 0,5 MB
  • 21 cze 11 22:31
obrazek

z chomika anulek31

  • 83 KB
  • 21 cze 11 22:29
46667_szyszki-_0_1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 44 KB
  • 15 cze 11 21:50
bount_10_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 85 KB
  • 15 cze 11 21:49
zdjecie.php?id=80495

z chomika wielosmakowa

  • 349 KB
  • 15 cze 11 21:47
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 59 KB
  • 15 cze 11 21:47
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 118 KB
  • 15 cze 11 21:40
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 23 KB
  • 6 maj 11 10:47
NAPOLEONKA Z POZIOMKAMI

Gdy rozpoczyna się sezon na truskawki i poziomki, to czas na pyszne ciasto z tymi owocami. Oto przepis na napoleonkę z poziomkami.

Składniki:
•500 g ciasta francuskiego
•1/2 l mleka
•6 żółtek
•100 g cukru pudru
•50 g mąki ziemniaczanej
•1 laska wanilii lub łyżka cukru waniliowego
•cukier puder do posypania gotowego ciasta
•1/2 kg poziomek

Przygotowanie:
1.Ciasto podziel na trzy części i rozwałkuj na grubość około 2 mm, na wymiar blaszki do pieczenia. Wstaw warstwy do piekarnika i piecz 15-20 min. w temp. 220 °C.
2.Mleko zagotuj razem z wanilią (którą potem należy usunąć) lub z cukrem waniliowym ok. 10 min.
3.Żółtka utrzyj razem z cukrem, a następnie wsyp mąkę i ciągle mieszając dodawaj stopniowo gorące mleko. Zagotuj na małym ogniu, pamiętając o ciągłym mieszaniu. Masa najpierw zgęstnieje a później zrobi się bardziej rzadka. Wówczas należy zdjąć ją zdjąć z ognia i wystudzić.
4.Do tak przygotowanego kremu, dodaj umyte poziomki.
5.Jeden kawałek upieczonego ciasta połóż do blaszki i wylej na niego połowę masy. Przykryj drugim kawałkiem ciasta. Znów wylej pozostałą część masy i przykryj ostatnią warstwą ciasta. Poczekaj aż masa stężeje (ok. 2 godziny w lodówce).
6.Za pomocą bardzo ostrego noża pokrój całość na kwadraty wielkości około 7×7 cm. Na koniec posyp wszystko cukrem pudrem i udekoruj listkami melisy i całymi poziomkami.
Smacznego!

z chomika white.and.black.flower

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    18
  • obrazy
    14
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

32 plików
4,88 MB




dziubek1967

dziubek1967 napisano 7.07.2020 05:57

zgłoś do usunięcia
obrazek.

Witam Serduszko bardzo cieplutko i serdecznie życzę wspaniałego popołudnia we wtorkowy dzień mnóstwo ciepła uśmiechu,radości pozytywnych myśli dziękuję za pamięć i piękne wpisy Buziaczki słodkiego nastrojowego wieczorku na dziś pamiętający Jurek

.
expiter1

expiter1 napisano 23.11.2020 20:34

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do swojego chomika mam serial THE MANDALORIAN
jolenta.t

jolenta.t napisano 12.02.2021 18:43

zgłoś do usunięcia

Serdecznie Witam

Szczerze współczuję tym, którzy twierdzą, że śnieg nie ma zapachu ani smaku. Biedni są ci, dla których biały puch pokrywający świat to po prostu zmarznięta woda. Żal mi wszystkich, którym zima kojarzy się tylko z przymusem noszenia ciepłych ubrań i odśnieżaniem szyb samochodowych przed wyjazdem do pracy. Bo przecież zima to… bajka.

obrazek

Buziaczki

corinn_e napisano 13.09.2021 18:26

zgłoś do usunięcia
https://www.youtube.com/watch?v=47I9tQyi680
Szczęście jest ulotne. Pojawia się błyśnie i gaśnie. Życzę Ci aby zaświeciło dla Ciebie i pozostało na zawsze. Jeśli chcesz mieć szczęście, musisz szczęście dawać, zawsze więc z uśmiechem wobec ludzi stawaj. Pozdrawiam
https://www.youtube.com/watch?v=vaZ1XV8liU0

🦊🦔🍂🐿🍄☔🎃🍃🍁👻🦊🦔🍄🐿🐌
doyec30638

doyec30638 napisano 26.04.2022 04:05

zgłoś do usunięcia
Super chomik
zezito1942

zezito1942 napisano 1.11.2022 09:32

zgłoś do usunięcia
UM GIFS LINDA

ESTAREI SEMPRE JUNTOS

O amor, quando se revela, Não se sabe revelar. Sabe bem olhar p'ra ela, Mas não lhe sabe falar. Quem quer dizer o que sente Não sabe o que há de dizer. Fala: parece que mente... Cala: parece esquecer... Ah, mas se ela adivinhasse, Se pudesse ouvir o olhar, E se um olhar lhe bastasse P'ra saber que a estão a amar! Mas quem sente muito, cala; Quem quer dizer quanto sente Fica sem alma nem fala, Fica só, inteiramente! Mas se isto puder contar-lhe O que não lhe ouso contar, Já não terei que falar-lhe Porque lhe estou a falar... (Fernando Pessoa )***( ZEZITO )**** .

)

Dj-Yos-De-Yeo

Dj-Yos-De-Yeo napisano 23.11.2022 00:04

zgłoś do usunięcia

Materiał Wysokiej Jakości Audio High Quality 320 kbps mp3 HD 102 min POLSKA TANECZNA part.7 Megamix Dj Yos de Yeo - Project

Dj Yos de Yeo

rivavog891

rivavog891 napisano 13.02.2023 23:13

zgłoś do usunięcia
Super chomik
M.K-16

M.K-16 napisano 17.05.2023 12:02

zgłoś do usunięcia
Witam , pozdrawiam i zapraszam do siebie. 🔐UnicornVIP🔐
M.K-16

M.K-16 napisano 12.06.2023 11:50

zgłoś do usunięcia
Witam , pozdrawiam i zapraszam do siebie. Trzeba do mnie napisać wiadomość. 🔐UnicornVIP🔐

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności