Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Gojano
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Janusz

widziany: 30.05.2024 19:11

  • pliki muzyczne
    993
  • pliki wideo
    6440
  • obrazy
    8870
  • dokumenty
    708

17638 plików
1359,4 GB

Opis został ukryty. Pokaż opis
FolderyFoldery
Gojano
!! ZDROWIE - Lecz się sam !!
 
★ Frankenstein
★ Rycerze i Rabusie (1984)
Amerykański ninja
Apokalipsa II Wojna Światowa
Architektoniczne Kolosy Starożytności
Archiwum X Kościoła
Atlantyda
Atlantyda - Atlantis
Austria
Badacze tajemnic
Bitwa o zamek
Bitwa Warszawska 1920 - zapomniane zwycięstwo
Bitwy powietrzne
Bitwy Świata
Bogusław Wołoszański
Bogusław Wołoszański - Encyklopedia II Wojny Światowej
Broń II Wojny Światowej
Bruce Lee
BURSZTYNOWA KOMNATA
Było nie minęło - Kronika Zwiadowców Historii
 
Chrysler Grand Voyager i inne
Ciekawe miejsca
 
Ciekawe miejsca - Kraków
 
Lotnisko Balice
Ciekawostki
Cmentarzysko Wojowników
Cristiano Ronaldo - Granice Ludzkich Możliwości
Cuda współczesności
Czas Honoru I - II - III - IV- V- VI
Czysta nauka
Darmowe Kryptowaluty
Discovery Atlas ( 14 odc. )
 
Dla Adka
Dni, które wstrząsnęły światem
Dokumenty
Dolny Śląsk
 
Dolny Śląsk - Riese
Encyklopedie - Atlasy
Firma - MLM ( Marketing Śieciowy)
 
FM group
Vision
Zostań Liderem - Sukces i Przedsiębiorcz ość
FIRMA - Przydatne
 
Fotografika
Francja
 
Korsyka Śródziemnomors ka perła
Galeria
Galeria - awatary na telefon
Generation Kill - Czas Wojny 2008 całość
Gladiatorzy II wojny światowej ( 2002)
Gliwice - Gleiwitz zdjęcia przedwojenne
 
Gliwice dzisiaj
Palmiarnia
Górnictwo
Górny Śląsk - Filmy i nie tylko
 
Historia - Polska
 
Historia - średniowiecze
 
Średniowiecze
Historia Starożytnych Cywilizacji + Zaginione Skarby Starozytności
Historia Wojska Polskiego
 
Bitwy żołnierza polskiego
Przewodnik Skoczka Spadochronoweg o - JG
II Wojna Światowa
III Rzesza
 
Jerozolima. Narodziny Świętego Miasta kompl
Kabarety
Kawaleria Powietrzna
Komandoria
Komandosi
Krajoznawcze
 
Krzyżacy - powstanie potęga i upadek
Księżna Daisy von Pless - Pszczyna i Książ
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM
Kulinarne - Ryby
Kulinarne - regionalne
 
Gotowanie po śląsku
Gotuj z Rączką
Kasia ze Śląska gotuje
Kuchnia po śląsku
Kuchnia z Okrasą
Okrasa łamie przepisy
Rączka gotuje
 
Skansen Królowa Luiza - Rączka gotuje- 15.09.2012
Sąsiad na widelcu
Smaki polskie
Kulinarne!!
 
Kyokushinkai - mój sport
Legendy Muzyki ( 25 odc. )
 
Legia Cudzoziemska
 
Legiony - Imperium Rzymskie
Leonardo Da Vinci
Leśni złodzieje
Łowcy Mitów
Łowcy Nazistów
Łowcy Skarbów
Magia natury - niezwykłe spektakle
Mała armia - Grupa Śląsk
 
Mała Armia Grupa Śląsk - misje wykonane 2010
 
Mała Armia - Grupa Śląsk - sprzęt
 
8.III.2011
KUB 3209 MEGI
Mała Armia - Grupa Śląsk misje wykonane 2011r
 
Kawalerskie Piotrka
W.O.Ś.P
Przygotowan ia
Mała Armia Grupa Śląsk - misje wykonane 2012
 
Mała Armia Grupa Śląsk - misje wykonane 2013
 
Mała Armia Grupa Śląsk - Muzeum Techniki Wojskowej
 
Czołg T34 - 6.X.2012
Park Techniki Wojskowej
Uruchomienie czołgu T34 - 9.X.2012
Mała Armia Grupa Śląsk - Park Techniki Wojskowej
Mała Armia Grupa Śląsk - Park Techniki Wojskowej 2017
Mała Moskwa
Malbork - Zamek Wielkich Mistrzów
Mapy
Maryja z Nazaretu
Masoni
Medytacje - rozmowy z aniołami
Militarne
 
Militarne - jednostki specjalne
Minerały - kolekcja własna
Minerały Kamienie i kryształy szlachetne +rar
 
Misja Afganistan
Moje
Mur Berliński
Muzyka
 
Muzyka - inne
 
Muzyka - Universe
 
Albumy
MUZYKA Elektroniczna
 
Muzykoterapia
 
Anugama
Kamal
 
Albumy
Utwory
KAMAL - Collecti on - 1993 (Kg200)
Steven Halpern
Muzykoterapia - Kryształowa Cisza - Robert High Coxon
 
Dyskografia
utwory
Na tropach tajemnic
Nad rozlewiskiem
Najbogadsi ludzie w Europie
Najciekawsze filmy 2009 - 2000
Najciekawsze Filmy 2010
Najciekawsze Filmy 2011
Najciekawsze filmy 2012
Najciekawsze filmy 2013r
Najciekawsze filmy 2014
Największe Bitwy Pancerne
Największe zagadki historii
Nauka j. angielskiego
Nauka j. francuskiego
Nauka j. niemieckiego
Nie do wiary
Obieżyświat - Podróże z przewodnikiem
Odkrywamy Historię
Odkrywca
 
Operacja Południe 2010
 
niedziela 25.07.2010
Sobota 24.07 2010
Operacja Południe 2011
 
Niedziela
Opowieści z Narnii
Pacyfik - lektor pl
Piramidy
 
Tajemnice piramid
Podziemia III Rzeszy
Podziemne miasta
Pogranicze w ogniu
Polska - średniowiecze i pózniej
 
Na przełaj przez PRL (2009)
Powstanie Warszawskie
Polskie Ścieżki
Poszukiwanie skarbów
Pradawne archiwum X
Pradawne sekrety
Prowokacja Gliwicka - Operacja Himler
Prussia (Prusy)
 
Bismarck - Kanclerz i demon (2007)
Fryderyk Wielki , Enigma Prus (2010)
Prywatne
Przyrodnicze
Putin
Ratownicy
Religie Świata
Różowa Pantera
Sama Prawda
Samuraj
Sasza i Jura
SEKRET - Huna
Sekrety Dinozaurów
SEKRETY I SKARBY III RZESZY
Sensacje i afery
Sensacje XX wieku
Siedem Epok Wielkiej Brytanii
Skoki Spadochronowe
Śląsk - Schlesien - ciekawe miejsca
 
Śląsk - Schlesien - Filmy zdjęcia i mapy przedwojenne
Snajper XXI wieku
Spartakus
Starożytne cywilizacje
Starożytni Kosmici
 
Starożytni Kosmici sezon 2
Starożytni Kosmici sezon 3
Steven Segal
Stój bo strzelam
Świat bez tajemnic
Szkoła Przetrwania
 
Sztorm
Sztuki walki na świecie
 
TAJEMITY - Tajemnice Mity Legendy i odkrycia
Tajemnica Sagali
Tajemnica Twierdzy Szyfrów
Tajemnice Biblii
Tajemnice Biblii - BBC - 2003
Tajemnice Dolnego Śląska
 
Tajemnice Krzyża
Tajemnice Śląska
Tajemnice Starożytnosci
Tajemnice z przeszłości
Templariusze - Krzyżowcy
Tesla
Trójkąt Bermudzki
Twierdze i Warownie w Polsce
 
U.F.O
Wędkarstwo
Wędrówka po wybrzeżach Bałtyku
Wiedzmin- i seriale
Wielcy wodzowie
Wielcy Wojownicy
Wielkie Tajemnice Historii
Wielkie Tajemnice II wojny światowej
Wielkie zamki i pałace Europy
Wikingowie
 
Wikingowie - Vikings sezon 2
Sezon 2 napisy
Wodne skarby Chorwacji
Wojenne
Wojna i Broń
Wojownicy
Wrzesień 1939
Wyzwolenie
Zabrze moje miasto
 
zachomikowane
Zagadki Wszechświata
Zaginione Filmy II Wojny Światowej
Zaginione Skarby Starożytności
Zamki i Pałace Dolnego Ślaska
 
Zamki, pałace i ruiny w Polsce
Zapomniane odkrycia starożytności ✔
Zarabianie w internecie - byle co
 
Eobot- koparka kryptowalut
Kryptowaluty
Kryptowalut y
Zarabianie w internecie - klikanie w reklamy!!
Zarabianie w internecie - kryptowaluty
 
Kryptowaluty szkolenia w pdf
Zloty - Militarne
 
Zlot Pojazdów Militarnych Kryptonim Grupa Śląsk - CHUDÓW 2010
Zmierzch
Życie ptaków
Zzz1
 
rmvb
Zzzz
 
zzzz2a
Magnolia [1999] 1-2 CD
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 178,7 MB
  • 28 wrz 12 22:09
Gość: Małgorzata Wyszyńska
W menu: pieczony żur z buraczkami i jajkiem przepiórczym oraz bigos z białej i czerwonej kapusty z podrobami.
  • 155,1 MB
  • 27 wrz 12 2:52
W Polsce coraz bardziej popularne są kuchnie z całego świata. Tym razem coś z kuchni włoskiej, Karol Okrasa prezentuje nam, jak łatwo i szybko można przygotować włoskie pesto.
  • 89,3 MB
  • 27 wrz 12 1:03
Karol Okrasa udaje się do Moniek na Podlasiu, które nazywane są stolicą ziemniaka. Raz do roku odbywa się tam Święto Ziemniaka. Miejscowe gospodynie potrafią ponoć wyczarować z ziemniaków mnóstwo przepysznych dań. Karol odwiedzi jedną z nich - panią Jadwigę Dębowską i razem przygotują wspaniałą babkę ziemniaczaną według miejscowego przepisu. W studiu Karol Okrasa pokaże, jak można przygotować nawet deser z ziemniaka. Zaprezentuje bowiem suflet czekoladowo - ziemniaczany.
  • 79,5 MB
  • 26 wrz 12 11:10
Karol Okrasa odwiedzi ekologiczne gospodarstwo w Słubicach niedaleko Płocka. Tu, osiadły od 20 lat w Polsce Szwajcar, pan Peter Stratenwerth prowadzi również ekologiczną piekarnię, w której wypieka chleb z własnoręcznie grubo mielonej maki. Chleb ten nosi staropolską nazwę hruby, co oznacza gruboziarnisty. Wraz z żoną Ewą Smuk Stratenwerth oprócz produkcji zdrowej żywności, działają na polu edukacji ekologicznej i kulturalnej dla miejscowej społeczności. W programie pokażemy jak wypieka się chleb tradycyjnymi metodami, od przemiału mąki, poprzez zaczyn i wypiek (wszystko bez ulepszaczy i konserwantów), a także przygotujemy dwa dania: serowe fondue, w którym będziemy maczać chleb i pastę z sera koziego i sałaty rukoli.
  • 78,2 MB
  • 26 wrz 12 10:22
Niegdyś trufle – dziś niezwykle drogie i rzadkie, zarówno z uwagi na cenę jak i rzadkość występowania – były częstym gościem na staropolskich stołach. Dowodzą tego liczne przepisy w starych polskich książkach kulinarnych.
  • 156,8 MB
  • 26 wrz 12 9:32
Soczewica to jedna z najdawniejszych znanych jarzyn. Jest bardzo zdrowa i pożywna. Im większe ma ziarenka, tym lepszy gatunek. Ta bliska kuzynka groszku i fasoli, występująca w trzech kolorach: brązowym, zielonym i czerwonym jest idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek, ale nie tylko. W programie przygotujemy: omlet z zieloną soczewicą, ze świeżym szpinakiem i pomidorami oraz pulpety z czerwonej soczewicy z sosem grzybowym.
  • 89,0 MB
  • 26 wrz 12 3:53
W tym odcinku pokazujemy, jak z leśnych owoców takich jak: borówki, czarne jagody czy jeżyny przygotować wspaniałe dżemy, konfitury, galaretki i kompoty. W dawnych wiekach na polskich stołach królowało to, co udało się zebrać w lesie podczas lata. Tym razem Karol Okrasa odwiedza mazurską gospodynię - panią Urszulę Gajewską, która pokaże, jak można przygotować takie przetwory i wykorzystać do wykonania potraw o niepowtarzalnym aromacie. Razem z nią Karol przygotuje prostą zupę z jeżyn i ser z jagodami, a w studiu zaprezentuje danie bardziej wykwintne, czyli dorsza z sosem jagodowym i konfiturą z jarzębiny.
  • 155,2 MB
  • 23 wrz 12 23:39
Winogrona mają długą historię. Nie wiadomo, kiedy człowiek pierwszy raz sięgnął po kiście winogron, ale uprawiać je zaczęto już 8 tys lat temu na Zakaukaziu.
Jednak w polskiej kuchni kariera winogron nie jest aż tak rozwinięta jak w krajach śródziemnomorskich, gdzie wykorzystuje się je dużo częściej. Tak naprawdę ogranicza się ona do zjadania surowych owoców i popijania przy różnych okazjach gronowego wina białego lub czerwonego. A warto poeksperymentować z wykorzystaniem w kuchni winogron w bardziej oryginalny sposób. Zachęcamy do tego.
Dziś przygotujemy:
1. Sałatę z kozim serem i sosem winogronowym.
2. Polędwicę wołową w czarnym kruszonym pieprzu z sosem z czerwonego wina doprawionego cynamonem.
Gościem programu będzie Dariusz Jażdżyk, sommelier.
  • 153,7 MB
  • 23 wrz 12 19:04
Gość: Dorota Stalińska
W menu: owocowa paella z kurczakiem oraz gaspacho - hiszpański chłodnik.
  • 154,5 MB
  • 23 wrz 12 1:50
Sezon na truskawki w pełni. Dlatego jedzmy te smaczne i zdrowe owoce właśnie teraz, wtedy kiedy są najsmaczniejsze. Truskawki kojarzą się z czymś słodkim - podane z bitą śmietaną, czy rozgniecione z cukrem i podawane z makaronem. Karol Okrasa zaprezentuje państwu truskawki w innej odsłonie i przygotuje truskawkowy obiad. Gościem programu jest Anna Janko.
  • 155,1 MB
  • 20 wrz 12 9:24
Gość: Alicja Resich-Modlińska
W menu: halibut pod sosem „zabajone” z kopytkami serowo-gruszkowymi oraz halibut pieczony z serem oscypkiem i kaszą gryczaną z wędzonym halibutem.
  • 152,4 MB
  • 19 wrz 12 1:40
Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji „nadzwyczajnej”, wymagającej od nas popisania się umiejętnościami kulinarnymi. Jeżeli naszych gości chcemy naprawdę czymś zaskoczyć, zaserwować im coś niezwykłego, a jednocześnie prostego i dającego się szybko wykonać w naszej kuchni, warto skorzystać z propozycji przedstawionych w tym odcinku. Jeżeli jeszcze przy tej okazji będziemy umieli opowiedzieć coś niebanalnego o naszej kulinarnej propozycji, sukces towarzyski gwarantowany.
Dziś w telewizyjnej kuchni Karol Okrasa proponuje więc:
1. benedyktyńskie jajka w sosie holenderskim
2. bread&butter, czyli zapiekanka z kruszonych croissantów.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej
  • 152,1 MB
  • 16 wrz 12 15:43
Gość: Adrian Budziński
W menu: sashimi i nigiri - sushi oraz maki.
  • 61,8 MB
  • 15 wrz 12 4:21
Tym razem, w związku ze zbliżającą się Wigilią, Karol Okrasa przypomni widzom mniej dziś znane, ale niegdyś popularne staropolskie potrawy wigilijne. W programie między innymi wigilijna zupa migdałowa i kapusta z krokietami orzechowymi.
  • 153,9 MB
  • 15 wrz 12 3:46
Gościem programu jest Paweł Loroch. W menu dziś zaproponujemy tortillę z jagnięciną oraz makaron z combrem jagnięcym.
  • 156,0 MB
  • 13 wrz 12 2:33
W karaibskiej muzyce jest po trosze: jazzu, mambo, rumby, a nawet rocka. Podobnie jest z karaibską kuchnią, w niej też wymieszały się smaki całego świata. Przygotowujemy kurczaka pinakolada z ananasem, makaron conchiglioni z sosem z langusty lub homara. Gościem programu jest Carlos Gonzales Tejera.
  • 155,5 MB
  • 13 wrz 12 0:59
Warto wybrać się na choćby jednodniową wycieczkę na Podlasie, np. szlakiem bocianich gniazd, na bagna i do lasów nad Narwią albo nad Bug. Dobrze znaleźć wolną chwilę i pobyć w tej magicznej krainie, w której wpływy polskie, ruskie, tatarskie i żydowskie wymieszały się w tak przedziwny, fascynujący sposób. W programie przygotowujemy gryczaki z farszem z sera i kiszkę ziemniaczaną z polędwiczką wieprzową i sosem prawdziwkowym. Gościem jest Jerzy Słonka - aktor, rodowity Podlasiak.
  • 152,5 MB
  • 12 wrz 12 23:25
Naleśniki. Można podawać je na słodko, można także na słono. Danie lubiane przez dzieci i dorosłych, znane na całym świecie, choć pod różnymi postaciami. W programie dwie potrawy: płonące, pełne czekolady i orzechów naleśniki a la Gundel, pochodzące z Węgier oraz pachnące pomarańczami francuskie naleśniki Crepes Suzette.
  • 155,2 MB
  • 12 wrz 12 21:53
W tym odcinku sławne zupy rybne. Wiele kuchni słynie ze swoich zup rybnych. Węgrzy mają swoją halasze, Francuzi szczycą się bouillabaisse, a Rosjanie swoją uchą. Karol Okrasa i Piotr Adamczewski zaprezentują swoje pomysły na zupy rybne.
  • 89,9 MB
  • 12 wrz 12 1:18
W tym odcinku ekipa telewizyjna odwiedza z kamerą Korycin. W czasie potopu szwedzkiego, ponad 300 lat temu, miała tu miejsce wielka bitwa z wojskami szwedzkimi. Po bitwie część żołnierzy zaciężnych wojsk polskich, Szwajcarów, została i nauczyła miejscową ludność wyrabiać sery. Do dziś produkuje się tu sery według dawnych receptur.
Karol Okrasa składa wizytę w domu Agnieszki Gremzy, która wytwarza sławne sery korycińskie. Uczestniczy w produkcji sera, a następnie wspólnie z gościem programu przygotuje ser koryciński smażony i zupę z sera korycińskiego.
  • 154,9 MB
  • 10 wrz 12 23:48
Jak smakują sałatki, w których część składników podamy na ciepło? Proponujemy zieloną sałatę z jabłkiem i mozzarellą oraz zieloną sałatę z mango.
  • 90,3 MB
  • 9 wrz 12 19:01
gdzie znajduje się największy w Europie chroniony obszar bagienny. Oprócz wielu gatunków żyjących nad wodami rzadkich ptaków, w samej Biebrzy występuje dużo gatunków ryb, które przez wieki stanowiły pożywienie osiadłych nad Biebrzą mieszkańców.
Odwiedzimy Goniądz i na pomoście nad Biebrzą wraz z szefem kuchni miejscowej karczmy panem Piotrem Topczewskim przyrządzimy dwa dania z biebrzańskich ryb: biebrzańskie gałki rybne w rosole z warzywami i biebrzańskie ryby w zalewie korzenno–warzywnej.
  • 155,2 MB
  • 9 wrz 12 16:38
Kuchnię rosyjską powinniśmy znać doskonale z uwagi na niedalekie sąsiedztwo z Rosją. Czy jednak faktycznie ją znamy? Dziś w programie dwa rosyjskie przysmaki: bliny z tatarem ze śledzia, przyprawione suszonymi grzybami oraz królewskie danie - filet z jesiotra z kapustą, grzybami i kminkiem.
  • 153,2 MB
  • 9 wrz 12 15:08
Gość: Grzegorz Skrzecz
W menu: sałatka z ogonów rakowych oraz pielmieni czyli pierożki z rakami.
  • 155,2 MB
  • 9 wrz 12 13:39
Czas sylwestra i karnawału to w kalendarzu okres radości, zabawy, gorączki sylwestrowych zakupów, balowych strojów, sztucznych ogni i kolorowych neonów. To także czas domowych prywatek, przyjęć, balów i koncertów. Nie ma chyba nikogo, kto by w takim przyjęciu czy noworocznej uroczystości nie uczestniczył. Kawiarnie, hotele, pensjonaty wręcz prześcigają się w ofertach sylwestrowych i noworocznych.
Tym, którzy tego roku zamierzają pozostać w domu i na domowym party bawić się w gronie przyjaciół, Karol Okrasa podpowie, co można podać do stołu... W programie przygotujemy:
1/ Club sandwich - czyli ciepłe i zimne kanapki z warzywami i mięsem.
2/ Makaron conchiglioni z sosem pesto z suszonych pomidorów.
  • 150,5 MB
  • 9 wrz 12 9:32
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!
  • 155,2 MB
  • 9 wrz 12 6:35
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.
  • 90,2 MB
  • 8 wrz 12 23:44
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi Obszę pod Biłgorajem. Ten region jest sławny z produkcji tzw. piroga biłgorajskiego. Piróg biłgorajski to kasza gryczana zmieszana z ziemniakami, serem i skwarkami owinięta ciastem drożdżowym i upieczona. Pani Janina - członkini miejscowego Zespołu Pieśni Regionalnej, specjalistka od przyrządzania piroga biłgorajskiego - pokaże Karolowi i widzom, jak go przyrządzić . W studiu Karol pokaże swoją wersję - piróg na słodko z kaszą gryczaną, makiem i jabłkami.
  • 154,5 MB
  • 8 wrz 12 22:41
Kiedy robi się ciepło, chętnie ruszamy piknikować na "zieloną trawkę". W dzisiejszym programie przygotujemy smaczne i proste w przygotowaniu dania, które świetnie sprawdzą się jako piknikowe specjały: pieczoną ciabatę z grillowanymi warzywami i lubczykiem oraz kebab drobiowy z sosem jogurtowo-szczypiorkowym.
  • 150,1 MB
  • 8 wrz 12 20:47
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pierogi. Łączy je to, że są to potrawy gotowane, my zaś dzisiaj pokażemy, jak przyrządzić otwarte i zamknięte pierogi z ciasta francuskiego. Gościem Karola Okrasy jest dziś aktorka Joanna Trzepiecińska. W menu: pierogi "zamknięte" z soczewicą i wędzoną piersią gęsi oraz pieróg "otwarty" z pieczonymi warzywami i wędzonym serem.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    62
  • pliki muzyczne
    0

62 plików
7,53 GB




Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (25)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (25)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności