Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Dlaczego warto poscic 2008.pdf

WiDI19 / AAAAAAAA moje KosciolKatolicki / Dlaczego warto poscic 2008.pdf
Download: Dlaczego warto poscic 2008.pdf

1,45 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek
A oto przepis na dobry chleb.
Musimy pamiętać, że jakość naszego chleba w dużym stopniu zależy od rodzaju użytej mąki.
Do 1 kg mąki (możemy wymieszać mąkę z grubego przemiału z białą mąką) dodaj w następującej kolejności:
3A litra ciepłej wody (o temperaturze 37°C)
1 łyżeczkę cukru
1 łyżeczkę drożdży do pieczenia
2 łyżki oliwy
1 łyżkę soli
1 kubek płatków owsianych lub płatków z innych roślin zbożowych (około 25 dkg).
Wszystko razem wyrobić (nie ma potrzeby zbytnio ugniatać ciasta). Można dodać trochę mąki, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie. Przykryć mokrą ście- reczką i pozostawić w ciepłym miejscu ze stałą temperaturą nie niższą niż 25°C, aby rosło przynajmniej przez 2 godziny (a można je zostawić nawet na całą noc). Włożyć ciasto do dobrze nasmarowanej tłuszczem formy (napełnić ją najwyżej do 4 cm wysokości). Znowu przykryć mokrą ściereczką i zostawić przynajmniej na 2 godziny, aby dalej rosło. Piec przez godzinę w temperaturze 160°C.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności