Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
markoman1
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Markoman

widziany: 20.05.2024 19:21

  • pliki muzyczne
    1276
  • pliki wideo
    1558
  • obrazy
    5137
  • dokumenty
    1579

10371 plików
194,26 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
markoman1
! Produkty spożywcze
+Zrób to sam - poradniki
►►►AKWARYSTYKA
☻ BEZ WYOBRAZNI KIEROWCY
10 POLS KICH naj
126p
ABC
ABC - Rowerzysty
Akwarium
Akwarium 2
Alan Dean Foster - Spotkanie na Mimban [Gwiezdne Wojny] [Audiobook PL]
ALKOHOL - SMAKOŁYKI NOCĄ PĘDZONE
Altanki
AUDIOBOOK
Auto-elektryka, elektronika mechatronika
auto-moto
BIMBER - Księżycówka
BIMBER - Księżycówka(1)
Bimber i alkohole
Bimber i alkohole(1)
Bimber poland
Book 1
Book 2
Book 3
Book 4
Budownictwo
Budownictwo 2
BUDOWNICTWO 3
buggy plany free
chleb własnego wypieku
CHORWACJA
Ciesielstwo
CIESIELSTWO STOLARSTWO SNYCERSTWO
Cieśla
Cisza i odprężenie
Dania Główne
DANIA KULINARNE - Przepisy
Dokumenty
DZIENNIKI GEODEZYJNE
E-book
Energia reiki
Filmy - remont mieszkania
Filmy (budownictwo)
FLAGI 2
FLAGI PAŃSTW
Fotografika
foty buggy
Galeria
Glazurnictwo
Glazurnictwo Filmy
Glazurnictwo, posadzkarstwo
GODLO POLSKI
Grillo - Wedzarnia
Hamulce, układ hamulcowy
Hydraulika, instalacje wod-kan, gaz, co, wentylacja, klimatyzacja
Karawaning
Kaszuby Północne
komar i starsze instrukcja
KOMAREK motorower nowe hobby
Krótkie filmiki
Książki o psach
Kuchenna technika
Kuchnia myśliwska
Lakiernictwo
LEX
MAJSTERKOWICZ
Mięsa
motorower komar prasówka i takie różne
mp3
Muza
Muzyka dla
Muzyka relaksacyjna
naprawa samochodów
NAPRAWY BLACHARSKIE, LAKIERNICTWO
ortografia
OSTOJA Kuchnia Myśliwska
Oświetlenie
Owoce i warzywa
Owoce wybrane
Playlisty
Polska na urlop i weekend
Polskie góry
Posadzkarz
PRAWO
projektowanie domu
Prywatne
PRZEPIS NA CHLEB
PRZEPISY KULINARNE
PRZEPISY KULINARNE - DANIA Z RYB
przepisy na bimber i inne
Przepisy-bimber-n alewki
Relaksacja - Dagmara Gmitrzak
RELAKSACYJNE
REMONT MIESZKANIA 53m Kw
Remont mieszkania PORADY REMONTOWE
scrat
SHIMANO
SKODA
Słupsk
Smaki Podlasia mp3
Stolarstwo
Sufity podwieszane
SZKOLENIE PSA (najlepsze książki)
szkolenie psów
Technologia robót budowlanych Martinek
Trunki i napoje
VW
VW PASSAT B5
Wędzarnie,wędzeni e,przepisy
WĘDZENIE I WĘDZARNIE
Współczesne Projekty Wnętrza
Wylewki
zachomikowane
Zamki i Pałace polskie
Zawieszenie
Żeglarstwo
Zeszyty szkoleniowe VW i AUDI
Zrob to sam
ZRÓB TO SAM
Zrób to sam(1)
Pokazuj foldery i treści
obrazek

« poprzednia stronanastępna strona »
  • 12 KB
  • 14 sty 18 22:50
KLUSKI WOŁYŃSKIE
(4 porcje)
200g mąki gryczanej,
300g białego sera,
300ml mleka,
3 jajka,
1 łyżka masła,
sól

Ser przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sitko. Zagotować mleko z masłem i szczyptą soli. Powoli, cały czas mieszając, wsypać mąkę. Na maleńkim ogniu wyrabiać trzepaczką lub łyżką masę, aż zacznie odstawać od ścianek garnka. Masę zdjąć z ognia, przestudzić i utrzeć mikserem na gładką masę, wbijając po jednym żółtku i dodając partiami ser. Ubić sztywną pianę z białek i wmieszać ją w masę (nie jest to łatwe, ponieważ masa jest gęsta – ja pomogłam sobie mikserem na najmniejszych obrotach).
Za pomocą dwóch łyżek formować małe kluski i wrzucać je na gotujacą się, lekko osoloną wodę. Zamieszać, gotować ok. 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ostrożnie wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej.
Podawać natychmiast, polane stopionym masłem i posypane cukrem.

z chomika magrex

  • 18 KB
  • 14 sty 18 22:50
Ciasto
4 szklanki mąki
1 kostka masła
gęsta śmietana
5 dag drożdży
½ szklanki mleka
1 jajko
2 żółtka
1 płaska łyżeczka soli

Farsz
1 mała główka kapusty
2 cebule
3 dag suszonych grzybów

Sposób przygotowania:
Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe i pozostawić aż do wyrośnięcia.
Ugotować suszone grzyby i drobno je pokroić.
Świeżą kapustę pokroić i ugotować.
Cebulę usmażyć.
Grzyby wymieszać z kapustą i cebulą, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Z wyrośniętego i rozwałkowanego ciasta formować szklanką niewielkie kółka, nakładać farsz i zlepiać w kształt pierożków.
Piec w temperaturze 180°C do momentu, aż się zarumienią.

z chomika magrex

  • 1,3 MB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek
Pierogi, potrawa występująca w Polsce, Rosji, Białorusi, Ukrainie. Znane są również jako perogi, perogy, piroghi, pirogi, piroshki, pirozhki, pyrohy, pielmieni lub Piroggen. Używa się liczby mnogiej pierogi zamiast pieróg.

Zawartość paczki:
Canederlini pomidorowe.doc 27.50 KB
Ciasto na pierogi.doc 5.00 KB
Dzyndzałki warmińskie.doc 60.00 KB
Francuskie kapcie nadziewane grzybami.doc 34.50 KB
Galuszki maczne.doc 20.00 KB
Jarskie pierogi.doc 25.00 KB
Kluski kładzione.doc 43.00 KB
Kluski z farszem chlebowym.doc 27.00 KB
Kluski z makiem.doc 20.50 KB
Knedle serowe.doc 20.50 KB
Knedle ze śliwkami.doc 325.00 KB
Kopytka.doc 25.50 KB
Kopytka1.doc 20.00 KB
Kutia.doc 20.50 KB
Makowczaki z mlekiem makowym.doc 20.50 KB
PYZY Z MIESEM.doc 26.00 KB
Pierog ruski z mięsem.doc 28.00 KB
Pierogi i farsze.doc 152.00 KB
Pierogi kwiatuszki.doc 76.50 KB
Pierogi w wersji podstawowej.doc 41.00 KB
Pierogi.doc 96.00 KB
Podkarpackie pierożki.doc 59.00 KB
Ravioli z mięsem czyli pyszny dodatek do rosołu.doc 40.50 KB
SZARE KLUSKI.doc 26.50 KB
WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.doc 5.50 KB
kluski śląskie.doc 9.50 KB
wersja szarych klusek.doc 24.50 KB
Łazanki z kapustą.doc 20.50 KB

z chomika World-HD

  • 2,1 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 4,2 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 1,7 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 5,1 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 1,4 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 1,7 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika roofdier

  • 25 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 26 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 0,9 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika maj4ka

  • 34 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 29 KB
  • 14 sty 18 22:50
Musaka

Składniki potrawy
1 kg ziemniaków
4 łyżki oleju
30 dag mielonego mięsa wieprzowego
2 cebule
pęczek szczypiorku
3 pomidory
2 strąki papryki
łyżka masła
sól czosnkowa
przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przyrządzania
1.Obrane ziemniaki pokroić na grube plastry,wrzuć na rozgrzany tłuszcz.Smażyć 4 minuty z obu stron,wyjąć łyżką cedzakową.
2.Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.Dodać mielone mięso i smażyć 5 minut.
3.Paprykę umyć,oczyścić,pokroić w paski.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pociąć na plastry.
4.Połączyć wszystkie składniki,dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz sól czosnkową.Wymieszać.Przełożyć danie do natłuszczonego naczynia,na wierzchu ułożyć wiórki z połowy masła.
5.Zapiekać w piekarniku 35 minut.Szczypiorek opłukać,osączyć,posiekać.
6.Potrawę podawać w naczyniu,w którym się piekła,posypaną szczypiorkiem i wiórkami z pozostałego masła.

zachomikowany

  • 29 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 32 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 94 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 295 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 182 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 139 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 29 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 39 KB
  • 14 sty 18 22:50
obrazek

z chomika magrex

  • 30 KB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika magrex

  • 8 KB
  • 14 sty 18 22:50
Lasagne
SKŁADNIKI:
1 opakowanie lasagne
20 dag.żółtego sera
1 opakowanie fety
Sos mięsny:
30 dag.mielonego mięsa
cebula
puszka pomidorów
oliwki
bazylia
pieprz
sól
zioła prowansalskie
tymianek
Farsz:
1/2 opakowania szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki mleka
łyżka masła
sól
pieprz
Sos biały:
1/4 kostki masła
szklanka mleka
3 łyżki mąki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
1.Mięso smażymy,dodajemy pokrojone cebule,oliwki i pomidory.Doprawiamy.
2.Na maśle dusimy szpinak,wlewamy mleko,solimy,dodajemy posiekany czosnek.
3.Robimy sos:roztapiamy masło,mieszamy z mąką.Wlewamy mleko i gotujemy,mieszając.Doprawiamy.
4.Do naczynia żaroodpornego przekładamy trochę sosu mięsnego,lasagne,polewamy białym sosem.Na szpinak kruszymy fetę.Układamy kolejne warstwy.Przykrywamy lasagne,polewamy białym sosem,posypujemy serem.Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.

zachomikowany

  • 191 KB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika Goferek

  • 0,9 MB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika Goferek

  • 88 KB
  • 14 sty 18 22:50

z chomika Goferek

  • 22 KB
  • 14 sty 18 22:50
• 4 piersi kurze (pojedyncze)
• 50 g oscypka
• 125 g (1 kula) mozzarelli
• 2 łyżki ziarnistej musztardy
• 8 dużych plastrów boczku
• 8 liści szałwii
• 2 łyżki oleju
• sól
• pieprz
WYKONANIE
1.Rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Małą brytfannę lub naczynie żaroodporne natłuść olejem. Mięso umyj, osusz, w każdym filecie natnij kieszonkę. Mięso posól, posyp pieprzem.

2.Oscypek zetrzyj na tarce o dużych oczkach, mozzarellę pokrój w kostkę. Oba rodzaje sera połącz i wymieszaj z musztardą, farsz nałóż do kieszonek. Każdy filet owiń 2 plastrami boczku, zepnij wykałaczkami. Pod boczek wetknij po 2 liście szałwii. Piecz przez 20 min.

z chomika magrex

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    18
  • obrazy
    12
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

31 plików
20,77 MB




Release__K83_

Release__K83_ napisano 10.02.2022 18:31

zgłoś do usunięcia
Niceboy

Niceboy napisano 12.02.2022 17:44

zgłoś do usunięcia

Zapraszam do siebie! Znajdziesz u mnie wiele ciekawych filmów oraz seriali w jakości HD.

Hasło do chomika: 🔐123456

Wpadło Ci coś w oko z moich zbiorów? NIC PROSTSZEGO!

Wystarczy napisać do mnie prywatną wiadomość! 📝

📢100% WŁASNY I SPRAWDZONY UPLOAD! 📢

obrazek
OPOS_76

OPOS_76 napisano 14.02.2022 21:12

zgłoś do usunięcia
Sonia-Cz-wa

Sonia-Cz-wa napisano 6.03.2022 00:52

zgłoś do usunięcia
Zapraszam serdecznie na rozmaitości
stopa77

stopa77 napisano 26.04.2022 12:04

zgłoś do usunięcia
CZAS NA RELAX*obrazek*ZAPRASZAM
simafi2514

simafi2514 napisano 29.04.2022 20:40

zgłoś do usunięcia
Super chomik
janoszka1971

janoszka1971 napisano 30.05.2022 00:00

zgłoś do usunięcia

Najnowsze AUDIOBOOK´s zapraszam serdecznie

dined43998

dined43998 napisano 20.01.2023 13:19

zgłoś do usunięcia
Super chomik
hegakiy438

hegakiy438 napisano 9.05.2023 07:25

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
dycha010

dycha010 napisano 16.01.2024 16:15

zgłoś do usunięcia

Zapraszam

 

Filmy XXX (+18), tylko najlepsze produkcje premium, m.in. Brazzers, Bangbros, DorcelClub, MYLF, Naughty America, Private, Reality Kings, Team Skeet, Tushy, Vixen i wiele wiele więcej, wejdź i sprawdź sam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności