Dzika kuchnia - Łukasz Łuczaj.rar
-
2007-2008 -
2009-2010 -
2010-2013 -
2011-2012 -
2013 - 2014 -
2014 -
2014-2016 -
2015-2016 -
2017-2018 -
2017-2019 -
2018-2019 -
Bibliot.Porad.Domowego -
Boże Narodzenie -
Dokumenty -
Dookoła Świata (od lesiojoot) -
General Series -BO -
Good Food -
jarzyny, owoce, przetwory -
Kilka przepisów na -
Kocioł -
Kuchnia -
Lubię Gotować -
M.G.1995- 2010 -
M.G.2011-2016 -
M.G.2017-2018 -
Merete Lien Zapomniany Ogród -
Mini Venice -
Moje gotowanie -
Mollie potrafi -
Muszyńska Katarzyna -
napoje ,wypieki, desery -
National Geographic -
nr 01-20 -
Ozdoby i dekoracje z makaronu -
Palce lizać -
Podróże (h-voyage) -
Przepisy-kuchnia -
przystawki, przekąski itp -
Robię na DRUTACH -
Robótki -
różne -
Różne robótki -
Sabrina Robótki -
Smakowite wypieki -
Spotkania z zabytkami -
Świat, podróże, kultura -
travel Polska -
Venice Hearts -BO -
Voyage -
Wielkanoc
Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach. W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną. Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie, zaczerpnięte ze zbioru felietonów W dziką stronę.
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu na każdą porę roku podzielone będzie na dwa typy dań: lekkie, ale dobrze przyprawione przeznaczone dla osób, które chcą oczyścić organizm, nabrać energiii i schudnąć oraz superodżywcze - zapewniające poczucie sytości na dłuższy czas.