Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
A-n-i-t-a
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Ani

widziany: 11.05.2024 21:51

dodatkowe uprawnienia
  • pliki muzyczne
    18775
  • pliki wideo
    32294
  • obrazy
    196609
  • dokumenty
    6829

268291 plików
1215,02 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
A-n-i-t-a
= Moje KLIPY
 
KADR
Moje KLIPY2
swieta
= MOJE PRACE ═══════════════
 
= PRO SHOW PRODUCER - robimy klipy ═══════════════
 
=! ► MUZYKA - MP3 ═══════════════
 
=! ► TUTORIALE - PORADY ═══════════════
 
=► ● AVI - FOOTAGE
 
=► ● AVI - PNG- ŚWIĄTECZNE ═══════════════
 
=► ● AVI - PODKLADY ═══════════════
 
PODKLADY BEZ GŁOSU
PODKLADY2
=►► GRAFIKA i VIDEO ═══════════════
 
=►► PLUGINY- FILTRY ═══════════════
 
=►► PROGRAMY SYSTEMOWE
 
=►► ZRZUTY EKRANU ═══════════════
 
=►► DLA DZIECI
 
=►► FLASH - SWF ═══════════════
 
►► DODATKI- TUBKI - GRADIENTY - MASKI - KSZTAŁTY - PĘDZLE - CZCIONKI - RAMKI ═══════════════
 
►► PNG + GIFY -LALECZKI - JESIEŃ- WODA - TŁA - EMOTICONY - POSTACIE ═══════════════
 
● GENERATORY
 
● GRY
 
● ZNANI i LUBIANI
 
●●●● ABC KOMPUTERA ═══════════════
 
●●●● AUDIOBOOKI
 
●●●● E-BOOKI
 
●●●● KURS TAŃCA
 
●●●● TEATR - OPERA ═══════════════
 
✿ KUCHNIA -
 
- DEKORACJE
= na Szybko
= Świątecznie
= Wielkanoc
=Porady - Triki
CHLEB -Bułeczki
CIASTA
 
Florentynki
Pierniczki z witrażykam
CIASTA - Film
CIASTA - Pancakes
Ciasta bez pieczenia
Ciasta -BISZKOPT
CIASTA- Mąka samorosnąca
 
PRZYKŁADY
Ciasta- SERNIKI
Ciasto Francuskie
Ciasto-Łabędzi puch
DESERY
Dla Dzieci
DRÓB- UKA
FASOLA - BÓB
Galarety
GRIL - RUSZT
GRZYBY
Imbir
Irena Gumowska
 
Czy wiesz, co jesz
Kuchnia i medycyna
KAWA- Herbata
Książki Kucharskie
 
Interaktywn a książka
Kuchnie świata
MAKARON
Mięsne potrawy
Mięso - Kiełbasy
Mięso - Żeberka
Mięso Mielone
MIKROFALA
MIÓD
Montignac
NABIAŁ -JAJA
Naleśniki- Racuchy
NAPOJE - NALEWKI
Olej - Ocet
OMLET
OWOCE
PĄCZKI- FAFORKI
PIEROGI
PIZZA
PODROBY
PRZEKĄSKI
PRZYPAWY-ZIOŁA
RYBY
 
Pokaz
Ryż - Kasze
SAŁATKI
Savoir Vivre
Smaki i Smaczki
SOSY
SZynkowar
WIGILIA
z WARZYW
Ziemniaki
ZUPY
✿ HUMOR
 
✿ TABLICA ZNAKÓW
 
Kraje świata
✿ ZAKĄTKI - ŚWIATA - TURYSTYKA ═══════════════
 
✿ ZDROWIE - URODA - RATOWNICTWO ═══════════════
 
✿TECHNIKA
 
zachomikowane
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ PREZENTY
💦 ALL
 
💦 Iva
💦 Jasia
💦 Xena
💦 X A T
💦Zeta
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 8,4 MB
  • 27 mar 17 10:01
  • 22,7 MB
  • 17 gru 16 23:26
forma śr 25 cm
1 kg serka mascarpone
700g nutelli
300g herbatników
1 kostka masła
1 łyżka cukru pudru
orzechy
  • 55 KB
  • 10 gru 16 12:44
Wafle z masą z mleka w proszku i nutellą

Składniki na masę mleczną:
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru
175 g masła
1 szklanka mleka w proszku

W małym garnuszku zagotować mleko z cukrem. Wystudzić. Miękkie masło ubić mikserem na najwyższych obrotach na puszystą masę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać zimne mleko, miksując na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Na koniec dodać mleko w proszku i zmiksować.

Składniki na masę z nutelli:
100 g masła
160 g nutelli
1 łyżka kakao

Masło, nutellę i kakao zmiksować.

Dodatkowo:
3 płaty suchych wafli
50 g czekolady mlecznej
50 g czekolady gorzkiej

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.

Pierwszy wafel smarujemy masą z nutelli, przykrywamy drugim waflem, smarujemy masą z mlekiem w proszku, przykrywamy trzecim waflem. Górę ostatniego wafla smarujemy roztopioną czekoladą. Tak przygotowane wafle odstawiamy do lodówki aby masy stężały. Kroimy na kwadraty.
  • 61 KB
  • 23 lis 16 23:44
3 BIT z kwadratowej blachy
ok. 4 paczek herbatników (część można wymienić na krakersy)
1 puszka masy kajmakowej (400 g)
750 ml mleka
150 g masła
1/2 szklanki cukru
2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego
400 ml śmietany 36% + 1 łyżka cukru pudru
1 łyżka żelatyny
1 czekolada do starcia


Najpierw należy zrobić budyń z pomniejszonej ilości mleka (750 ml zamiast litra). Ostudzić. Ubić masło na puch z cukrem i powoli dodawać po łyżce budyniu, miksować aż uzyskamy jednolitą masę.
  • 96 KB
  • 23 lis 16 23:44
Na dnie formy ułożyć ciasno herbatniki. Masę kajmakową włożyć do garnuszka i lekko podgrzać, rozprowadzić na herbatnikach. Na kajmaku ułożyć kolejną warstwę herbatników lub krakersów. Na to wyłożyć masę budyniowa, następnie przykryć ostatnią warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć warstwę ubitej śmietany z 1 łyżką cukru pudru (można dodać trochę fixu lub jak ja łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody). Na śmietanę zetrzeć czekoladę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 54 KB
  • 23 lis 16 23:44
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT

Uwielbiam to ciasto, choć zawsze wydawało mi się za trudne i za pracochłonne do zrobienia. Nie wiem skąd ten pomysł :) to banalny aczkolwiek przepyszny deser, robiony w międzyczasie bez ryzyka, że nie wyjdzie. Moje modyfikacje polegały na tym, że uczyniłam to ciacho jak najmniej słodkim - do budyniu dodałam tylko połowę cukru, a do sporej ilości bitej śmietany raptem łyżkę pudru. Ale jeśli komuś nie przeszkadza ogrom słodyczy, niech doda więcej, ciasto jest oczywiście najlepsze na drugi dzień, ale wtedy jest go już niewiele :)
  • 229 KB
  • 21 lut 15 14:38
  • 18,6 MB
  • 16 lut 15 0:18
  • 7,3 MB
  • 14 lut 15 19:40
  • 52 KB
  • 20 lis 13 10:32
Składniki:
2 łyżki płatków migdałowych
1 kostka masła
1 budyń śmietankowy
4 paczki herbatników Leibniz
1 paczka krakersów
1 puszka masy krówkowej
dżem z czarnej porzeczki
cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka mleka w proszku
1/2 litra śmietany 30%

Sposób przygotowania
Migdały uprażyć na suchej patelni.
Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodawać partiami budyń.
Brytfankę wyłożyć herbatnikami, na nie położyć masę budyniową, na masę znowu herbatniki i na nie masa krówkowa i przyłożyć krakersami. Krakersy posmarować dżemem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę z cukrem waniliowym, dla utrwalenia dodać jedną łyżkę mleka w proszku.
Śmietanę posypać uprażonymi migdałami. Wstawić do lodówki.

II Wersja masy śmietanowej
Zamiast śmietany 30% ubij śmietanę 18% ze śnieżkami:

400 ml śmietany 18%
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wystudzić. Śmietanę ubić ze śnieżkami i dodać żelatynę i wymieszać.
Osobiście uważam, że wersja II jest lepsza, ale polecam do wypróbowania obie

w mojej masie są dodane jeszcze posiekane drobniutko truskawki i dżem też mam truskawkowy żeby było do kompletu :)

Zamiast mleka w proszku jak go nie mam (a często nie mam) dodaję łyżkę śmietanki do kawy takiej w proszku. Na jedno wychodzi.
  • 149 KB
  • 20 lis 13 10:31
Składniki:
3 tabliczki czekolady gorzkiej
wiórki z kilku kostek czekolady
200 g herbatników
150 g śmietanki kremówki
1 łyżka cukru
1 łyżka żelatyny
świeże truskawki do dekoracji


Sposób przyrządzania:
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w rondelku na małym ogniu, stale mieszając. Herbatniki pokrusz i dodaj do gorącej czekolady. Wymieszaj. Niewielką miskę wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę. Kremówkę ubij na sztywno, dodając pod koniec łyżkę cukru. Łyżkę żelatyny rozpuść w 2 łyżkach zimnej wody, aby napęczniała, a następnie w 3 łyżkach gorącej wody, aby się rozpuściła. Żelatynę wlej do ubitej kremówki i wszystko dokładnie zmiksuj. Na tężejącą masę czekoladową nałóż warstwę bitej śmietany i włóż do lodówki na ok. 2 godz. Kostki czekolady zetrzyj na tarce z dużymi oczkami na wiórki. Ciasto przed podaniem pokrój na kawałki, posyp wiórkami i udekoruj świeżymi truskawkami.
  • 24 KB
  • 20 lis 13 10:28
PRZYSMAK ŁASUCHA
Składniki:
2 szklanki cukru
kostka masła lub margaryny
3/4 szklanki mocnej esencji herbacianej lub kawy
paczka (25dag) mleka w proszku
4 czubate łyżki kakao przesianego przez sitko
ok.1/2 paczki drobno pokruszonych wafli
ewentualnie orzechy lub rodzynki
Przygotowanie:
Esencje herbacianą lub kawę z cukrem i tłuszcz zagotować, lekko ostudzić.
Do dość ciepłego jeszcze płynu dodać mleko w proszku i kakao. Wymieszać. Wsypać pokruszone wafle, ewentualnie bakalie i jeszcze raz dobrze wymieszać.
Wystudzić w lodówce w foremce wyłożonej folia aluminiową lub pergaminem.
  • 79 KB
  • 20 lis 13 10:22
SNICKERS BEZ PIECZENIA

Składniki:
masa waniliowa: opakowanie kremu karpatka, 100 g masła, 0,5 litra mleka
masa czekoladowa: 0,5 litra mleka, budyń waniliowy, kostka masła lub margaryny, 3 łyżki kakao
1 puszka masy krówkowej
3 paczki krakersów
orzeszki arachidowe (najlepiej bez soli) - ok. 400g
gotowa polewa do ciast
Wykonanie:
Masę waniliową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Masa czekoladowa: na mleku ugotować budyń (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), po wystygnięciu dodać do utartego masła i połączyć z kakaem.
Na dużej blaszce przykrytej papierem do pieczenia ułożyć krakersy, na których rozsmarować masę czekoladową. Posypać obficie orzeszkami i przykryć masą krówkową (dobrze jest ją wcześniej podgrzać - lepiej się będzie nakładać). Rozłożyć drugą warstwę krakersów, a na nie masę waniliową, znów krakersy, posypać orzeszkami. Wierzch pokryć polewą. Gotowe ciasto schładzać w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Smacznego!!!
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    23
  • obrazy
    8
  • pliki wideo
    18
  • pliki muzyczne
    0

49 plików
259,75 MB




Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (45)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (45)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności