Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
A-n-i-t-a
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Ani

widziany: dzisiaj o 10:38

dodatkowe uprawnienia
  • pliki muzyczne
    18775
  • pliki wideo
    32295
  • obrazy
    196609
  • dokumenty
    6827

268290 plików
1215,06 GB

Ukryj opis Rozwiń
FolderyFoldery
A-n-i-t-a
= Moje KLIPY
 
KADR
Moje KLIPY2
swieta
= MOJE PRACE ═══════════════
 
= PRO SHOW PRODUCER - robimy klipy ═══════════════
 
=! ► MUZYKA - MP3 ═══════════════
 
=! ► TUTORIALE - PORADY ═══════════════
 
=► ● AVI - FOOTAGE
 
=► ● AVI - PNG- ŚWIĄTECZNE ═══════════════
 
=► ● AVI - PODKLADY ═══════════════
 
PODKLADY BEZ GŁOSU
PODKLADY2
=►► GRAFIKA i VIDEO ═══════════════
 
=►► PLUGINY- FILTRY ═══════════════
 
=►► PROGRAMY SYSTEMOWE
 
=►► ZRZUTY EKRANU ═══════════════
 
=►► DLA DZIECI
 
=►► FLASH - SWF ═══════════════
 
►► DODATKI- TUBKI - GRADIENTY - MASKI - KSZTAŁTY - PĘDZLE - CZCIONKI - RAMKI ═══════════════
 
►► PNG + GIFY -LALECZKI - JESIEŃ- WODA - TŁA - EMOTICONY - POSTACIE ═══════════════
 
● GENERATORY
 
● GRY
 
● ZNANI i LUBIANI
 
●●●● ABC KOMPUTERA ═══════════════
 
●●●● AUDIOBOOKI
 
●●●● E-BOOKI
 
●●●● KURS TAŃCA
 
●●●● TEATR - OPERA ═══════════════
 
✿ KUCHNIA -
 
- DEKORACJE
= na Szybko
= Świątecznie
= Wielkanoc
=Porady - Triki
CHLEB -Bułeczki
CIASTA
 
Florentynki
Pierniczki z witrażykam
CIASTA - Film
CIASTA - Pancakes
Ciasta bez pieczenia
Ciasta -BISZKOPT
CIASTA- Mąka samorosnąca
 
PRZYKŁADY
Ciasta- SERNIKI
Ciasto Francuskie
Ciasto-Łabędzi puch
DESERY
Dla Dzieci
DRÓB- UKA
FASOLA - BÓB
Galarety
GRIL - RUSZT
GRZYBY
Imbir
Irena Gumowska
 
Czy wiesz, co jesz
Kuchnia i medycyna
KAWA- Herbata
Książki Kucharskie
 
Interaktywn a książka
Kuchnie świata
MAKARON
Mięsne potrawy
Mięso - Kiełbasy
Mięso - Żeberka
Mięso Mielone
MIKROFALA
MIÓD
Montignac
NABIAŁ -JAJA
Naleśniki- Racuchy
NAPOJE - NALEWKI
Olej - Ocet
OMLET
OWOCE
PĄCZKI- FAFORKI
PIEROGI
PIZZA
PODROBY
PRZEKĄSKI
PRZYPAWY-ZIOŁA
RYBY
 
Pokaz
Ryż - Kasze
SAŁATKI
Savoir Vivre
Smaki i Smaczki
SOSY
SZynkowar
WIGILIA
z WARZYW
Ziemniaki
ZUPY
✿ HUMOR
 
✿ TABLICA ZNAKÓW
 
Kraje świata
✿ ZAKĄTKI - ŚWIATA - TURYSTYKA ═══════════════
 
✿ ZDROWIE - URODA - RATOWNICTWO ═══════════════
 
✿TECHNIKA
 
zachomikowane
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ PREZENTY
💦 ALL
 
💦 Iva
💦 Jasia
💦 Xena
💦 X A T
💦Zeta
Marynaty

Aby pieczeń była krucha i soczysta, mięso musi przez jakiś czas dojrzewać w dobrej bejcy.
Przygotowanie marynat jest proste - najpierw musimy rozdrobnić warzywa i przypra¬wy (pieprz, jałowiec i gorczy¬cę rozcieramy w moździerzu, warzywa ucieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy na cienkie talarki, czosnek drobno siekamy, liść laurowy kruszymy), potem dodajemy pozostałe ingrediencje i wszystko mieszamy. Mięso obkładamy lub zalewamy bejcą, przykrywamy i na 1-3 dni wkładamy do lodów¬ki. W tym czasie wielokrotnie je przewracamy, żeby dobrze się zamarynowało. Podane w przepisach proporcje przewidziane są zwykle na 1-1,5 kg mięsa.
Do wieprzowiny I
szklanka wody, 2/3 szklan¬ki octu winnego, cebula, 20 ziaren jałowca, 10 zia¬ren pieprzu, 2 liście lauro¬we, łyżeczka rozmarynu i kilka szpilek świerkowych.
Do wieprzowiny II
pół litra białego wytrawne¬go wina, cebula, marchew, por, kawałek selera, 2 ząb¬ki czosnku, goździk, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, łyżeczka tymianku.
Do wołowiny
szklanka wody, 2/3 szklan¬ki octu winnego lub pół szklanki czerwonego wy¬trawnego wina, 2 liście laurowe, po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu, ewentualnie warzywa (marchew, cebula, pietrusz¬ka, kawałek selera).
Do cielęciny na dziko
szklanka octu winnego, 3 łyżki białego wytrawne¬go wina, 2-3 liście lauro¬we, 4 ziarna pieprzu,
kil¬kanaście ziaren jałowca, sól. Cielęcinę naszpikować słoniną, natrzeć jałowcem. Zagotować ocet, dodać wino, przyprawy i zalać mięso gorącą zalewą. Po wystudzeniu zostawić w lodówce na 3-4 dni.
Marynaty uniwersalne
Ziołowa
2,5 szklanki białego wytrawnego wina, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, po 5 jagód jałowca i pieprzu, łyżeczka gorczycy, po ćwierć łyżeczki cząbru, ty¬mianku, lubczyku i rozma¬rynu, po małym kawałku selera i pora, marchew.
Warzywna
5 łyżek oleju, łyżka octu winnego, łyżka cukru, nieduża posiekana cebula, warzywa starte na tarce o dużych oczkach (marchew, pietruszka, seler) pokruszony listek laurowy, po kilka ziaren ziela
angielskiego i pieprzu.

Warto wiedzieć, że...
...mięsa wcześniej zamraża¬nego nie należy wkładać do zalewy, ponieważ całkowicie i
nieodwracalnie utraciłoby swoją soczystość. Natomiast można zamrozić mięso już
zamarynowane;

...mięsa ciemne oraz po¬chodzące z niezbyt młodych sztuk wymagają znacznie dłuższego
marynowania (nawet do 5 dni) i w moc¬niejszych zalewach niż mięsa białe i młode.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 6,5 MB
  • 20 lut 19 15:24
  • 3,3 MB
  • 20 lut 19 14:53
  • 50 KB
  • 20 lut 19 12:32
  • 83 KB
  • 22 lis 18 23:16
  • 133 KB
  • 27 sie 18 19:31
  • 64 KB
  • 27 sie 18 19:23
  • 10,8 MB
  • 22 sty 18 7:43
  • 209 KB
  • 10 gru 17 21:57
  • 0,5 MB
  • 21 paź 17 4:44
  • 148 KB
  • 26 maj 17 14:39
Rada 1
Aby panierka nie odpadała od kotletów po usmażeniu trzeba rozbity i posolony kotlet obtoczyć w mieszance mąki pszennej i ziemniaczanej w proporcjach 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, a dopiero później panierujemy kotleta jajkiem.

Rada 2
Panierka na kotlecie będzie bardziej chrupiąca jeśli tuż przed obróceniem lub zdjęciem kotleta z patelni na chwilę zwiększymy płomień. Uważajmy tylko, aby nasz kotlet nam się nie spalił !

Rada 3
Panierka kotleta będzie bardziej krucha, jeżeli do jajka którym panierujemy kotlety dodamy kilka kropel oleju.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    36
  • obrazy
    9
  • pliki wideo
    28
  • pliki muzyczne
    0

73 plików
419,46 MB




Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (45)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (45)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności