Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
megur
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Roman

widziany: 22.05.2024 18:16

  • pliki muzyczne
    1968
  • pliki wideo
    19811
  • obrazy
    14047
  • dokumenty
    13410

54964 plików
4595,66 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
megur
Pliki dostępne do 19.04.2020
Pliki dostępne do 21.01.2024
Pliki dostępne do 27.02.2021
11 Wrzesnia
 
Aaron Russo
Adolf Kudlinski śp. (Pierwszy Polski Prepper)
 
Afery Prawa
 
Afganistan
 
Afryka
Aktualnosci
 
Aleksader Kwaśniewski
 
Publicystyka
Alex Jones
 
Alex Jones
Ameryka Środkowa i Południowa
Amway pranie mózgu
 
Amway gala
Andrzej Duda 123
Aniołowie i demony
 
ANTYPOLONIZM !!!!!
 
Antysalon
Audiobooki 123
Australia
 
Publicystyka
Bald TV-POLECAM
 
Bolesław Szenicer
 
Publicystyka
BRIAN TRACY
Chiny
 
Chiny Szanghaj
Szokująca Azja
Chomikowe porady
 
Chris White
Ciekawe Niewyjasnione
 
Covid-19
 
CrusadeNR5
 
CrusadeNR
CrusadeNRtv
Czarna seria polskiego dokumentu
 
STUDNIA 1986
Czeczenia
Czerwoni zbrodniarze
 
Czwarta wojna światowa
 
Atomowa broń w Polsce
Trzecia wojna światowa
Wybuchy atomowe
David Icke
 
BRIAN ROSE DAVID ICKE
David Icke - Globalne Duchowe Przebudzenie Ludzkości
Zakon Śmierci
dj. murek
Do przemyślenia
 
Dokumenty
 
Dr Jerzy Jaśkowski LIVE
 
Dr n. med. Jerzy Jaśkowski
Dr Mira Modelska-Creech
Dr. Ewa Kurek
 
Kto ratuje jedno życie
Niezależny Lublin
Niezależny Lublin - żydzi w Polsce
Dr. Kent Hovind
Dr. Sławomir Mentzen !!!
Dr.David Duke
Dr.Jan Przybył
 
Kresy
Marian Misztalski
Dr.Jerzy Targalski
Dr.Lech Kowalski
Dr.śp. Dariusz Ratajczak
Dr.śp.Krzysztof Karoń
 
Program wiedzy społecznej
Publicystyka
Dr.Stanisław Krajski
 
Brzytwą czyli ostro na każdy temat
Dr.Michał Krajski
Dr.Stanisław Krajski-feliet ony
Dr.Stefan Oleszczuk
Dramatyczne wydarzenia na świecie
 
Fukushimia
Grecja
Islandia
Druga Rzeczpospolita 1918- 1939
 
Druga Wojna Światowa
 
Ebooki 123
Edward Snopek 123
EKOLOGIA
 
Łzy Amazonii,Afryk i,Arktyki
Rozwiązania lokalne na globalny bałagan
Żyj zgdnie z naturą
Ekstermizm muzułmański
 
Elektrownie wiatrowe
eMisjaTv
 
Piotr Korczarowski
EUROKOŁCHOZ
 
Europa - Ostatnia Bitwa
EXtra LASKI+18
 
Filmy przyrodnicze
 
FOLDER NA PREZENTY OD WAS
 
GaduGadu i panel Ariadna badają opinię Polaków o żydach a tym samym namierzają wroga
Gadowski TV
 
Galeria
 
Polityczne
Gaz Łupkowy
 
Geotermia
Gen. August Emil Fieldorf Nil
 
Publicystyka
Gender
 
Publicystyka
Gify + PPS
Gizbo Live
 
GizboX - Przegląd Tygodnia
Kacper Gizbo
Globalne ocieplenie
 
Chemtrails
Publicystyka
GŁOS RACJONALNY
 
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
Grupa Bilderberg
 
Komisja Trójstronna
Publicystyka
Gruzja
GRZEGORZ BRAUN!!!
 
GRZESIEK 129 !!!!!
 
BIAŁOŁĘKA 666
Odcinek 182. Robactwo zaatakowało całą Polskę 123
HAŃBA SKANDAL OHYDA WSTYD !!!!
 
HENRYK PAJĄK
 
Hitler Stalin itd
 
Ewa Braun123
Holocaust Chrześcijan
 
Publicystyka - prześladowanie
Holocaust na świecie
 
Holocaust Słowiański
Holocaust Palestyńczyków
 
Holocaust Polaków
 
Holocaust Żydów
 
IPN TV - „Z filmoteki bezpieki”
 
IRAK
 
Ludobójstwo w Iraku
Wojna w Iraku
IRAN
 
Wojna Iran - Izrael
IZRAEL123
Jan Pietrzak
 
Janusz Korwin-Mikke
 
Publicystyka-a udio J K M
Jaruha Nadaje
K R E S Y
 
Katarzyna Treter-Sierpińska
Katastrofy w przestworzach 123
Katyń 2010 1
 
Publicystyka
Solidarni 2010
Katyń 2010 2
 
Publicystyka
Katyń 2010 3
 
J P G
Publicystyka
Katyń 2010 4
 
Publicystyka
Katyń 2010 5
 
Publicystyka
Rincewindx
Katyń 2010 6
 
Publicystyka
Katyń 2010 7
 
Publicystyka
Katyń 2010 8
 
Publicystyka
W Smoleńsku była mistyfikacja
Katyń 2010 9
 
10.04.2010 SMOLEŃSK Cała prawda Niewygodne fakty
Publicystyka
Katyń 2010 910
 
Publicystyka
Katyń 2010 911
 
Publicystyka
Katyń 2010 912
 
Katastrofa pod Smoleńskiem (szlawa)
Publicystyka
Zamach
Katyń 2010 913
 
Publicystyka
Katyń 2010 914
 
kiki85uuu - Polecam
Kino ludzi myślących
Kłamstwa polityków
Komputer
 
Komunikaty Ministerstwa Prawdy
 
KONFEDERACJA !!!
Korea Północna
 
Kosowo jest serbskie
Kraków moje miasto
 
Ks. Jacek Międlar
 
Ks.Jacek Międlar TV
Publicystyka
Ks. prof. Czesław Bartnik
Ks.Abp. Carlo Maria Vigano
Ks.Abp. Jan Paweł Lenga
 
Abp Jan Paweł Lenga
Audiobook-Prze rywam Zmowę Milczenia
Ks.Abp. Stanisław Wielgus
Ks.Bp. Andrzej Jeż
Ks.Bp.śp.Józef Zawitkowski
Ks.dr. Adam Skwarczyński
Ks.dr. Roman Adam Kneblewski
Ks.dr.hab.Piotr Natanek
Ks.Grzegorz Śniadoch
Ks.o.Augustyn Pelanowski
 
Ks.o. Augustyn Pelanowski
Ks.O.Leon Knabit
 
O.Leon Knabit
Ks.Paweł Murziński
Ks.Piotr Glas
Ks.prof. Aleksander Posacki
Ks.prof. Andrzej Zwoliński
Ks.prof. Dariusz Oko
Ks.prof. Tadeusz Guz
Ks.prof. Waldemar Chrostowski
Ks.śp. Tadeusz Isakowicz - Zalewski
 
Publicystyka
Ks.śp. Tadeusz Kiersztyn
 
Publicystyka
Ks.Stanisław Małkowski
 
Publicystyka
Ks.Włodzimierz Małota
Kuchnia
 
Blok Golonkowy
 
Gotowanie golonki
Cielęcina
Czas smakosza
Dobre Rady
Drób
Filetowanie ryb
Food Inc
Garnek Rzymski
Gołąbki
Jak upiec chleb
 
Publicystyk a
Jak zrobić majonez
Karczek Suszony
Karol Okrasa - domowe wędliny z szynkowaru
KFC
Kotlety mielone z boczkiem i ogórkiem
Krokiety Ziemniaczane
Mc Donald's
Mięso wędliny sery
Miody pitne
 
Publicystyk a
NORMAT-nalewki
NORMAT-praktyk a u praktyka
 
Karczek pieczony
Serowarstwo
Ogórki małosolne na sucho
Peklowanie
Porady Babuni (cyborg43)
Przepisy
 
Sosy
Przepyszne kotlety mielone wolowe z boczkiem
Publicystyka
Rolada z boczku z szynkowaru
Schab dojrzewający
Skutecznie.TV
Wędliny w słoikach
Wędzenie
Ziołowy Zakątek
Libia
Likwidacja Państwa Polskiego
 
MAGYAR LENGYEL BARATSAG
 
General Jozef Bem
Karpatia
Strategia
MANIPULACJA
 
Mapa Polski
 
topo 50 65
Wojskowa mapa Polski (rawtar)
MEC KATARZYNA TARNAWA-GWÓŹD
Mirosławiec
 
Publicystyka
MONEY
 
Monitor Polski Tego nie przeczytasz w ścierwomediach
My Tribute to Poland
 
O Polsce mówią inni 123
Pałace na ziemi polskiej
N W O
 
NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ
 
Noam Chomsky
 
Fabryka konsensusu
Ola Gordon
 
OlaGordon
P O L S K A
 
P.K.P
 
P.P.S. - Y
 
Paweł Kukiz
 
Publicystyka
Playlisty123
Podatek Katastralny
 
PODATEK KATASTRALNY (cyborg43)
Podatki
Publicystyka
Polacy na emigracji
 
Polacy na ziemiach okupowanych
Polacy w Norwegi
Rado i Seba
Polacy Nadchodzi KONIEC naszej WOLNOŚCI
POLAKU NIE DAJ ŚIĘ OKŁAMYWAĆ
Polski punkt widzenia
Polski Żyd Vlog
Polsko języczne media brukowe wraz z atorytetami
 
Prawda o mediach
Ponury Wtorek - prezentuje
Postęp po szwedzku
 
Norwegia
Publicystyka
PranieMozgu's channel 123
Prawda o rządzie platformersów 123
Prawdziwe przekręty - The real hustle
 
Kto nas oszukuje (glomar)
Oszustwa - uważaj
Prof. Halina Zamel
Prof. Jan Żaryn
Prof. Jerzy Robert Nowak 123
Prof. Leokadia Oręziak
Prof. Mirosław Dakowski
Prof. Mirosław Piotrowski
Prof.Andrzej Nowak
Prof.Andrzej Zybertowicz
Prof.Henryk Kiereś
 
Cywilizacja Łacinska
Prof.Krzysztof Rybiński
Prof.Marek Chodakiewicz
Prof.Norman Davies
Prof.Norman Finkelstein
 
Naród Wybrany
Prof.Piotr Jaroszynski
 
Prof.Robert Gwiazdowski
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
 
1.Prof.Bogusła w Wolniewicz
2.Wolniewicz tematy niebezpieczne
3.Wykłady
Prof.śp. Iwo Cyprian Pogonowski
 
PUBLICYSTYKA
Prof.śp. Mieczysław Albert Krąpiec
 
U zródła Prawdy
Prof.śp. Paweł Piotr Wieczorkiewicz
 
Prof.śp.Witold Kieżun
 
Publicystyka
Prof.Waldemar Dziak
Project Camelot-Duncan O Finioan
Prywatne
 
Publicystyka
Puste SMS-y
 
Oszustwa - uważaj (wrozkap)
Robia nas w bambuko
RED PILL NEWS Wiadomości W Czerwonej Pigułce
 
Religijne
 
ROK 2012
 
Koniec Świata
Publicystyka
RON PAUL
Rumunia
SĄ TACY NA ŚWIECIE
Sebastian Ross
Siła Koszmarów
 
ŚMIESZNE
 
Sound Of Freedom (2023) 123
Spryciarze
Stanisław Michalkiewicz
 
Antypolonizm
Czyja jest Polska
Publicystyka - audio Stanisław Michalkiewicz
Stop Cenzurze
 
Publicystyka
Świat zmienia oblicze
Syria
 
Publicystyka
SYSTEM 09
 
Antoni Maciarewicz
Szach Mat dla Ludzkości
Szkoła Fotografowania
 
Fotografowanie cd
Programy
T V G --9
TAJNE SŁUŻBY
 
TEGO NIE ZOBACZYSZ W ŚCIERWO-MEDIACH
 
Publicystyka
Telewizja wRealu24   materiały usunięte przez Ce nzurę YouTuba
Tematy Bardzo Niebezpieczne Mec. Ewa Rzeuska
 
O co chodzi w tym bałaganie
Tematy Niebezpieczne 123
TOLERANCJA INACZEJ
 
Na sportowo
U S A imperium ZŁA
 
Ukraina druga prawda
 
Ukraina Rosja
 
UNCLE TIMO
 
Geneza Wojen Światowych
O Ydzach
Pedziofjołki Ukryty Swiat
UPADEK KABAŁY
 
Upadek Kabały 26 części
Uważaj!!WARNING!! 1
 
Uważaj!!WARNING!! 2
 
Grypa H5N1
H A A R P
Publicystyk a
Uważaj!!WARNING!! 3
 
Nazisci - Spisek Okultystow
Oto co utracilismy
Uważaj!!WARNING!! 4
 
Handlarze Smiercią
Korporacje
Publicystyka
Uważaj!!WARNING!! 5
 
xxxxxx
Videoblog śp. Onionmana
 
Wywiady Amelii 007 z Onionmanem
Waldemar Łysiak
 
Książki (maria)
Warto zobaczyć posłuchać
 
Więżniowie polityczni 3RP
 
Basia Poleszuk
William Bill Cooper
Wojciech Cejrowski
 
WYŁĄCZ T V zacznij myśleć
 
Publicystyka
XXXXX
 
Publicystyka
Z Archiwum I P N
zachomikowane
 
Zapomniana historia zdeptana pamięć
 
ZBIGNIEW ZIOBRO
Zdrowie
 
Zrób to sam123
Pokazuj foldery i treści
  • 20,0 MB
  • 15 lut 15 22:36
Przesłany 12 paź 2010
Klarowne, złociste masło, oczyszczone ze zbędnych substancji stałych, a tym samym oferujące smażonym na nim potrawom to, co w nim najlepsze...
Ghee, często nazywane płynnym złotem jest wprawdzie tłuszczem o pięknej, złocisto-miodowej barwie, delikatnym smaku i orzechowym zapachu. Ma także wiele właściwości leczniczych m.in. nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi (tak jak to robi masło). Przy ilościach, jakie proponuję, wychodzi niecałe 30 minut pracy, a w efekcie mam cały słoik tego płynnego złota! Zapraszam do obejrzenia!
Składniki oraz przepis na http://Gotuj.Skutecznie.Tv
Luzak1977
1 rok temu

Ghee robię od skończenia szkoły gastronomicznej i jest to najlepszy tłuszcz do wszystkiego.
Maria Josephine
10 miesięcy temu

Tu, na pólnocy skandynawi, używane jest to masełko do smarowania popękanych rąk, stóp, ust i.t.p, np odmrożone.
SkutecznieTv
2 lata temu
w odpowiedzi na komentarz, który napisał(a) Justyna O.

absolutnie nie:) owszem masło, ale klarowane. smażone na nim potrawy nabierają wyjątkowego smaku -spróbuj:)
Piotr W
1 rok temu

Masła nie gotujemy, temp max to 70C, wówczas się strącą niepotrzebne białka. Zbieramy je oraz osad. Środek to masło klarowane. Warto mieć termometr i sprawdzać temp.
Patryk Nikodem
1 rok temu

Przepis jak najbardziej ok ale duże braki w wiedzy o Ghee : ) Zawsze trzeba je przefiltrować a nie od razu przelewać do słoika , i nigdy nie wykorzystujemy zebranej piany ... Pozdrawiam
SkutecznieTv
4 lata temu

@oci3k no niby tak, ale ja mam wrażenie, że... ghee będzie pachnieć papierem:) Wiem, że to tylko w mojej głowie, ale jakoś tak się przyzwyczaiłam do tej łyżki i zbierania nią, że trudno mi inaczej:) Ostatnio jednak robiłyśmy ghee z siostrą i w końcowej fazie przelałyśmy przez czystą, jałową gazę. Skóra mi cierpła, ale wyszło ok:) No i można... a nawet trzeba sobie ułatwiać życie:)
Brasilianka
1 rok temu

Rany boskie nie jedzcie tej piany, przecież w maśle klarowanym chodzi o to żeby oddzielić je od toksyn i innych świństw a ta piana ( bo o tym ciemnym syfie na dole nie wspomne) jest trująca
  • 76,5 MB
  • 15 lut 15 22:03
Opublikowany 13 kwi 2014
Różne sztuczki z jajkami, jajko cale żółte, jajko na twardo w kształcie serca, jajko w czerwonym winie , jak obrac jajko ze skorupki w 10 sekund idt
malapodrozniczka5
4 miesiące temu

Dawno nie oglądałam tak pomysłowego filmiku kulinarnego. Świetne przykłady serwowania jajek w artystyczny, nieszablonowy sposób. Wykorzystam :-)
grzegorz8900
10 miesięcy temu (edytowany)

Ciekawy materiał. Ja znam tylko "sztuczkę" jak zrobić, żeby skorupka nie pękła podczas gotowania. Musimy wykonać na spodzie jajka szpikulcem małą dziurkę. Następnie wrzucamy go do wrzącej wody i gotujemy.
  • 82,2 MB
  • 15 lut 15 21:59
Opublikowany 10 cze 2012
- zapraszam do przejrzenia programu cyklu związanego z przygotowaniem serów!:)
Krzysztof Kiedos
9 miesięcy temu

Jak się nie opłaca? Za 20zł mam 10L mleka i z niego robię 1,5kg oscypka i 0,5kg riccoty. W sklepie z 80zł musiałbym zapłacić. Mamy prawdziwy ser z mleka i to taki jak lubimy. Chleb się też opłaca ale w maszynie do chleba. Sprawdzałem i prądu zużywa za 30gr na chleb 1,2kg. Jak użyję tylko mąki i zakwasu to wychodzi mi 1,5zł za mąkę + 30gr za prąd a mamy chleb dwa razy większy niż w sklepie.
Ziołowy Zakątek
9 miesięcy temu

Jeśli masz swoje mleko, to sie opłaca. Jeśli masz kupić w Krakowie mleko "prosto od krowy", to zapłącisz jakieś 35zł za 10 litrów. Dodatkowo, zależy jaki ser robisz: z 5l mleka dostaniesz jakiesz 350g cheddara. I tak niby taniej, ale musisz z 7h przy tym stać:) Nie licząc własnego czasu, który jest bezcenny;). Ja robię i swoje sery i chleb (często na mąkach ekologicznych, albo z pełnego przemiału, które kosztują od 4 do 10 zł za kg), ale nie jest to cena powiedzmy sobie Lidla;)
Ziołowy Zakątek
9 miesięcy temu

Jeśli masz swoje mleko, to sie opłaca. Jeśli masz kupić w Krakowie mleko "prosto od krowy", to zapłącisz jakieś 35zł za 10 litrów. Dodatkowo, zależy jaki ser robisz: z 5l mleka dostaniesz jakiesz 350g cheddara. I tak niby taniej, ale musisz z 7h przy tym stać:) Nie licząc własnego czasu, który jest bezcenny;). Ja robię i swoje sery i chleb (często na mąkach ekologicznych, albo z pełnego przemiału, które kosztują od 4 do 10 zł za kg), ale nie jest to cena powiedzmy sobie Lidla;)
Krzysztof Kiedos
9 miesięcy temu

Mleko kupuję właśnie po 2zł od krowy (ale na wsi) i oscypka wychodzi 1,5kg + ricotta. Na razie przerobiłem 15L mleka i wczoraj szukając przepisów na inne sery znalazłem Twój blog. Super vlog, szczególnie na żywo robione sery (może z czasem jak będziesz robiła inne to nagrywaj poczynania, fajnie gdy pod każdym serem jest film z produkcji, jakoś łatwiej wtedy się robi widząc jak to ma wyglądać).
Co do kosztów to u mnie taki cheddar wyszedłby 30zł za 1kg a w sklepie 60zł i to nie wiem czy taki oryginalny bez dodatków:-)
Koryciński to mi wychodzi 15zł a na allegro 50zl. Pracy nie liczę bo każdy inaczej swoja godzinę wycenia. Gdybym mógł zarobić 50zl za godzinę to na pewno nie marnowałbym czasu na robienie serów, piwa czy chleba tylko kupował najlepsze produkty w sklepach. Co do mąki to chleb z takiej ekologicznej (10zl) w sklepie też pewnie nie kosztuje 12zł tylko 30zł. Generalnie jeżeli ma się czas to warto robić sery, piwo. Jak się nie ma to można w maszynie robić chleb, którego nastawienie zajmuje mi 2 minuty i rano budzi mnie zapach świeżego pieczywa z tym co lubię w środku.
  • 14,1 MB
  • 15 lut 15 21:11
Opublikowany 30 sty 2014
Żółty ser - bardzo dobry niepowtarzalny smak. Prosty przepis jak zrobić domowy żółty ser. Składniki potrzebne do zrobienia żółtego sera na pewno znajdą się w każdej kuchni.
leszek grabnik
3 miesiące temu

margaryne to sie stosuje do smarowania kółek albo drzwi zeby nie skrzypiały MASLO MASLO a mleko od krowy a nie ze sklepu
LockheedRaptor
4 miesiące temu

Czy ta soda oczyszczona nie jest szkodliwa dla zdrowia?
jabol77
7 miesięcy temu

Ten serek to taki bardziej topiony niż żółty. Polecam dodać kminku jak kto lubi - pycha !
Maria Helena
10 miesięcy temu

zamiast margaryny dodalam maslo, jest smaczniejszy. I nie tylko zoltka same, ale dodalam jedno zoltko i jedno jajko cale
Maria Helena
10 miesięcy temu

wyszedl serek super!!!!!!!!!!!!!!! Polecam.
Gotuj ze mną.pl
1 rok temu

w celu zapewnienia właściwej konsystencji, koloru i smaku sera
  • 34,8 MB
  • 15 lut 15 5:14
Przesłany 3 lut 2012
Zwarty, nie za miękki, nie za tłusty i doprawiony dokładnie pod nasz smak... Domowy żółty ser:) Można go kroić w plastry, kostkę, trzeć na tarce, itp. Jednym słowem podaję go tak, jak żółty ser --na zimno (np. do podjadania, na kanapki czy w sałatkach) lub na ciepło (np. do zapiekanek, gorących pieczeni czy mięs z serem, itp.).
Składniki oraz przepis na http://Gotuj.Skutecznie.Tv | zobacz: http://gotuj.skutecznie.tv/2012/02/do...

Siguardo
4 miesiące temu

Ale to nie jest żółty ser tylko placek twarogowy - błąd w tytule
Piterszczyk
1 miesiąc temu

+Agnieszka Szeliga
Nie wiem jak odebrac ten komentarz- czy masz jakis kompleks odnosnie wlasnej narodowosci? Sporo sam gotuje i czytam o kuchni, i akurat serami sie swojego czasu interesowalem, bo chcialem sam je robic w domu. To samo dotyczy wielu serow robionych fabrycznie w Polsce i sprzedawanych na duza skale w supermarketach i sklepach- tez sie zainteresowalem dziwnym smakiem, okazalo sie ze wiele "serow zoltych" to po prostu produkty seropodobne, czesto zrobione przy uzyciu mleka w proszku, tluszczow roslinnych oraz roznorakiej chemii, i ktorych czas lezakowania to kpina. A nazwe placek twarogowy- dla mnie nazwa dziwna, nie wiem kto to wymyslil- uslyszalem wczoraj po raz pierwszy, no ale skoro jest, to trzeba nazywac rzeczy po imieniu. I wczoraj rowniez po raz pierwszy go zrobilem, wyszlo calkiem niezle.
  • 38,9 MB
  • 15 lut 15 5:05
Przesłany 7 sty 2012
Procedura wyrobu kiełbasy w warunkach domowych lub na działce.
Odpowiedz




Grzegorz Zieleniecki
11 miesięcy temu

Od lat robię dokładnie takie same wyroby.
Coś pysznego i przede wszystkim zdrowego!
Pozdrawiam Brać Wędzarniczą z Bielska-Białej :)
  • 14,0 MB
  • 14 lut 15 21:28
Opublikowany 20 cze 2013
Porady trenera: http://www.facebook.com/TrenerDietety...
Słoiki z kiełbasą (lub z mięsem) domowej roboty. Bardzo prosty przepis na smakowitą porcję mięsa. A dodatkowo można ją dość długo przechowywać więc może się przydać nie tylko do obiadu :)

wino0000006
2 miesiące temu

Powinno się jeszcze dwa razy zagotować z jednodniowym odstępem - wtedy pasteryzacja będzie przeprowadzona prawidłowo.
mirosch76
1 miesiąc temu

czy wiesz do czego służy pasteryzacja? w piekarniku przy 200oC zachodzi zjawisko zwane sterylizacja wiec nie trzeba już tego pasteryzować
mirosch76
1 miesiąc temu

Sorry kolego ale albo lubisz sporty extremalne, albo za bardzo na paluszkach ci nie zależy. SŁOIKI ZOSTAWIAMY W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA!!!!
Mateusz H
1 rok temu

Właśnie robię to mięso tylko że już jeden słoik mi pękł w piekarniku..
Piotr fazi
1 rok temu

Po jednokrotnym pasteryzowaniu można przechowywać do miesiąca w temp. chłodniczej ( poniżej 10 stopni C) W lecie niedopuszczalne jest przechowywanie bez chłodzenia. Po 2 pasteryzacji do 1 mc-a bez chłodzenia i do 6 mc-y w lodówce. Po 3 pasteryzacji ( tyndalizacja) można taki słoik trzymać poza lodówką do 6 mc-y. Pozdrowienia dla pana z branży filmowej :-)
  • 51,7 MB
  • 14 lut 15 10:40
Opublikowany 21 mar 2013
http://ziolowyzakatek.com.pl/sol-pekl... Kilka słów o peklowaniu mięsa, soli peklowej, saletrze potasowej i jadzie kiełbasianym:)
anita7083
3 miesiące temu

Azotany - saletra są dużo bezpieczniejsze od Azotynów -sole peklujące.
W przypadku saletry , jeżeli przesadzimy z ilością to owszem ma to wpływ na smak mięsa ale nie może zaszkodzić naszemu zdrowiu. Jeśli chodzi o sole peklujące -Azotyny to niestety w przypadku przedawkowania podczas obróbki mięsa (wędzenie, pieczenie, gotowanie etc...) wytwarzają się substancje rakotwórcze! I to jest bardzo ważna różnica pomiędzy Azotanami (saletra) a Azotynami (sole czy mieszanki peklujące). Azotany skracają czas peklowania z 5-7 do 2 dni ale czy warto?
Smacznego.
babcia hania
1 rok temu

ja wolę na sucho bez soli peklowej, saletry - rakotwórcze fuj :( sól, czosnek i ziołowe przyprawy wystarczą.
Ziołowy Zakątek
1 rok temu

Nie zawsze wystarczą, jeśli przeczytasz link, to będziesz wiedzieć dlaczego się pekluje w wędlinarstwie (cały czas mówię o jadzie kiełbasianym, to jeden z ważniejszych powdów w niektórych wypadkach). Oczywiście można nie peklować (i w przypadku np. pieczeni to nie ma sensu), ale są powody, w których ma to jak najbardziej sens i jest wskazane. Właśnie o tych powodach jest ten film.
  • 32,3 MB
  • 14 lut 15 10:21
Opublikowany 15 gru 2013
Miękka, niezwykle soczysta, o cieszącej oczy lekko różowej barwie... Idealny sposób na mięso, bo tak przyrządzone jest smaczne, miękkie i naprawdę soczyste. Nadaje się do podawana na ciepło (domowa pieczeń/peklówka) oraz na zimno (domowa wędlina). Najczęściej robię tak, że podaję ją na gorąco (pyszna z sosem chrzanowym!), a to, co zostanie schładzam i mam wędlinę na kolejne dni. Czasem jednak robię ją tylko z myślą o domowej wędlinie. Planując peklowane mięso, trzeba myśleć z wyprzedzeniem;) Np. jeśli w sobotę/niedzielę chcę podać na obiad peklówkę, to kupuję ją tydzień wcześniej, wkładam do zalewy, doglądam raz dziennie, a w dniu podania tylko wyjmuję z zalewy, nacieram przyprawami i wsuwam do piekarnika. Praca przy tym praktycznie żadna, a efekt rewelacyjny;)
Składniki i przepis: http://gotuj.skutecznie.tv/2013/12/pi...

Aleksandra Jakubowska
6 dni temu

Oglądałam juz mnóstwo pani filmików i nie rozumiem dlaczego ludzie czepiaja sie pani wymowy. Przeciez to jest program kulinarny, a nie o nauce jezyka polskiego. Uważam ze mowi pani swietnie i nie jeden mogłby sie od pani uczyć. Najważniejsze ze mowi pani prosto i zrozumiale, a o to przeciez chodzi w programach kulinarnych. Karkówka wyglada przepysznie i zamierzam ja zrobic. Czy moze byc z mięsa rozmrożonego czy musi byc ze świeżego? Zrobiłam juz pani kilka przepisów, i wszystkie były przepyszne. Kostki rosołowe to po prostu rewelacyjny pomysł. Zupa wyszła cudowna zdrowa i aromatyczna. Pozdrawiam serdecznie.
Tomasz Borkowski
1 rok temu

Wyszła wspaniała ,soczysta ,zresztą proszę zobaczyć, swoją lekko nadzialem czosnkiem , przepis BOMBA http://static.pokazywarka.pl/bigImages/2554121/9705277.jpg?1388096703
SkutecznieTv
1 rok temu

Ja zazwyczaj biorę peklową, bo zmiękcza mięso, ale w zwykłej solance też robiłam i jak najbardziej można. Tylko w solance nakłuwałam mięso, zaraz po włożeniu do niej, cienkim, ostrym szpikulcem, by solanka "wleciała" do środka. Nie wiem czy tak trzeba, ja tak robiłam i było ok. Mięso też było soczyste i smaczne (choć może nie tak miękkie)
  • 32,2 MB
  • 14 lut 15 10:03
Opublikowany 16 gru 2013
Miękka, dobrze doprawiona i soczysta... Domowa szynka peklowana. Serwuję ją na zimno jako dodatek do kanapek czy pieczywa. Równie dobrze czuje się na półmisku wędlin i zimnych mięs np. na imprezach czy świątecznym stole;) Lubię ją zarówno na Wielkanoc, jak i na Boże Narodzenie. Goście także ją lubią:) Podsumowując: soczysta i smaczna szynka, którą można przygotować w domu naprawdę małym nakładem pracy. Zachęcam do wypróbowania:)

Składniki i przepis: http://gotuj.skutecznie.tv/2013/12/go...
Skrócona wersja przepisu dla zabieganych: http://youtube.com/watch?v=l17_01OUFiM

Elżbieta Ziębora
2 dni temu

Szynka wyszła twarda (gotowana w szynkowarze 2 godz.) bez smaku. Nie skorzystam więcej.
prospernet
3 miesiące temu

profanacja ... przyprawy w zalewie powinny być!....dlaczego zalewa może zmętnieć? no właśnie, jak zrobicie tak jak ta kobieta co nadużywa ęęęęęę to tak będzie, trzeba coś zrobić wcześniej , nie chemia , bez obaw.... podpowiem , ze wina mętnienia to krew... łatwy zabieg i po problemie....
Aleksandra Skałecka
4 miesiące temu

witam, zrobiłam tę szynkę ściśle wg przepisu. Moja szynka miała 1,5kg i gotowałam ją godzinę i 15 min. Przed peklowaniem patykiem do szaszłyków zrobiłam kilka dziurek, by sól wszędzie doszła. Po ugotowaniu zostawiłam w tym wywarze na ok. 5godzin. Potem wyjęłam i ściśle zawinęłam w folię streczową, by nabrała ładnego kształtu. Na noc włożyłam do lodówki. Szynka kolor ma piękny, zapach też, lecz jest obrzydliwie sucha, po prostu wiór! Gdzie popełniłam błąd ??
pozdrawiam
Ola
marcin kochanowicz
2 miesiące temu

Wysuszenie szynki to efekt gotowania (parzenia) w zbyt wysokiej temperaturze. Mięso parzymy w temp maksymalnej 85 st C do osiągnięcia temperatury wewnątrz szynki ok 72 st. C. To podstawa !!!! Bez termometru się nie obejdzie
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    10
  • pliki muzyczne
    0

10 plików
396,53 MB




ss_argus

ss_argus napisano 24.04.2024 17:11

zgłoś do usunięcia
Najlepsze !!! *** Audiobooki *** *Słuchowiska PR * Komiksy * Teatr TV * Wgrane Okładki * W Paczkach * Luzem * "Żywy" Lektor * Uporządkowane A-Z * Własny Upload * Foldery Tematyczne * *FREE Transfer *** * Zapraszam serdecznie *
KinoTV

KinoTV napisano 27.04.2024 14:34

zgłoś do usunięcia
5
Deebra

Deebra napisano 30.04.2024 20:45

zgłoś do usunięcia

Święty Paweł zapewnia: Dążność bowiem ciała prowadzi do śmierci, dążność zaś Ducha - do życia i pokoju. Rz 8,6

JEZU UFAM TOBIE

Jeśli pokój Boży raz zapuści w tobie korzenie, to będziesz niósł ten pokój ludziom i uzdrowisz ich z lęku i wątpliwości.

św. Charbel Makhlouf
🕊 ... ze słowem pozdrowień dobrych, miłych chwil, pogody ducha życzę ) ...
bambina-1234

bambina-1234 napisano 3.05.2024 07:17

zgłoś do usunięcia
obrazek

Tu Filmy Muzyka Tu Programy Obrazki Zapraszam Do Mnie

grzesiek128trzy

grzesiek128trzy napisano 3.05.2024 20:25

zgłoś do usunięcia
Teardown (2020)PL haslo terradown gry
bambina-1234

bambina-1234 napisano 14.05.2024 06:36

zgłoś do usunięcia
obrazek

Tu Filmy Muzyka Tu Programy Obrazki Zapraszam Do Mnie

Deebra

Deebra napisano 20.05.2024 13:16

zgłoś do usunięcia

Dobry nastrój jest jak słoneczny dzień: promieniuje wokoło...

Washington Irving
Jezu ufam Tobie

Ochroniarz
Uśmiech to obowiązek chrześcijański
chyba inaczej
to anioł ochroniarz
co wyciąga za prawą i lewą nogawkę z rozpaczy

ks. Jan Twardowski

Słowa pozdrowień, dobrego-błogosławionego dnia, dostrzegania piękna i miłości w codzienności ) ...

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności